Saunaprojekti etenee

 

Saunaprojekti pakkaspäivinä eteni vauhdilla, koska -20 asteen pakkasella yläkerrassa oli kylmä työskennellä ja näin vaihdettiin vähän työjärjestyksiä..Noh, viimeksi saunan valmistuminen kesti..ööö..en kehtaa edes sanoa...vuosia! Laudepuiksi olin hakenut tervaleppää leveydessä 120mm. Alunperin olin suunnitellut lauteiden maalausta heleän harmaaksi mutta koska oven karmikin oli tervaleppää niin lauteille en tehnytkään mitään. Lauteet lakataan Uulan värittömällä Öljykuullolla, joka antaa suojaa pinnalle. 

Ennen lauteiden tekoa kiukaan paikkaa soviteltiin. Kerron myöhemmin, miksi meillä päädyttiin kuvassa näkyvään kiukaaseen. Lauteet tehtiin kolmesta laudasta sekä etulevystä. Oviaukko määritteli hieman lauteiden syvyyttä ja ehkä pari senttiä syvyydessä olisi ollut ainakin aikuiselle plussaa. Mutta taas kerran, koko ajan oppii uutta! Saunasta tulee kuitenkin meille sopivan kokoinen (leveys 1,70m ja syvyys eli lauteiden pituus 2,10m), ja pienin 3- vuotias yleensä istuskelee tasanteella hääräten omiaan ja heitellen löylyä.

Kyllä se vaan ammattimieheltä käy kaikki nopeasti. Saunan lauteiden tekemisessä on suunnittelu kaiken a ja o. Halutaanko niistä kiinteät vai niin, että ne saadaan pois. Meillä saunan alle jää reilu tila, josta lattiaa pystyy pesemään ja selkänojana on vain yksi lauta helposti irrotettavaksi ruuvikiinnityksen avulla. Tässäkin saunaprojektissa käytettiin Boschin akkuiskuruuvinväännintä GDX 18 V-LI. Välillä eri työvaihessa on niin paljon työkaluja valmiilla pinnoilla, että näen heti punaista, koska olen "naarmuhysteerikko". Nyt ei kuitenkaan tullut naarmuja:) Saunan valaistuksessa rintamamiestaloon konsultoin valaistussuunnittelija Erjaa / Tilasi Oy: stä. Klassiseen ja ehkä vähän pelistettyynkin saunaan ei tarvita liikaa eikä liian paljon valoa ottaen huomioon, että saunassa on kaksi ikkunaa, joista saadaan luonnonvaloa. Nyt saunan ikkunasta on luminen näkymä omalle tontille kanalan suuntaan. Odotan innolla, miltä näkymä näyttää kesällä!

 

Kommentoi