Viikonloppu vaaravyöhykkeellä

Terveisiä mökiltä! Tultiin tänne perjantai-iltana ja käytiin eilen sieniretkellä. Luonto oli anteliaalla tuulella, ja saatiin sankokaupalla kantarelleja ja haaparouskuja. Tattejakin löytyi muutamia. Saaliin lisäksi retkellä oli kiva tutkailla erilaisia sieniä, joista osa tuntuu ottaneen vaikutteita ulkoasuunsa avaruusolioilta. Itikoita ei ollut, punkkeja ei näkynyt ja ne muutamat hirvikärpäset tykkäsivät enemmän äidistä ja Timosta kuin minusta.

Sieniretken jälkeen pesin meidän eteisen maton saunassa, ja lähdin katsomaan lähistön viinimarjatilannetta. Kävi ilmi, että kaikki marjat oli syöty. Pihatiellä selvisi myös, kuka ne oli syönyt.

Karhu. Uloste ei ollut kovin vanhaa, ja tätini sanoi, että puskissa oli vielä torstaina ihan hyvin marjoja. Näin ollen nalle on käynyt ruokailemassa tuossa pihalla joko perjantain aikana tai peräti sinä aikana, kun olemme olleet täällä mökillä (vaikka yleensä karhut yrittävät pysytellä ihmisistä mahdollisimman kaukana). Joku oli myös kaivanut maamehiläispesän ylös paikkakunnalla asuvan tätini pihasta. Sienimetsästäkin löytyi muutama vähän epäilyttävä kuoppa. Olisi kyllä jännä nähdä kyseinen eläin luonnossa –mieluiten kuitenkin auton ikkunasta.

Kommentit (0)
Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *