Formulaviikonloppu

Kamera oli kotona, enkä nähnyt livenä yhtäkään autoa, mutta silti tämä viikonloppu kului tiiviisti formuloiden parissa.

the-podium-lounge-party-singapore-2012-6150-655x388.jpg                                      Kuva

Formulamaailmaa tuntemattomille tiedoksi, Singaporen GP ei ole mikään tavallinen autokisa, vaan paljon paljon enemmän. Ensinnäkin, muista formulakisoista poiketen kisa ajetaan pimeän tullen ja Monacon tapaan keskellä kaupunkia, joten iltavalaistut pilvenpiirtäjät luovat täysin omanlaisensa tunnelman. Lisäksi formulat ovat monille tapahtuman sivuseikka, (vaikkei autoja siinä metelissä kyllä pääse unohtamaan) sillä Singaporen formula-alue on täynnä erilaisia esiintyjiä, ruokakojuja ja muuta ohjelmaa. Kuulin etukäteen useasta suunnasta monien ostavan formulalipun vain nähdäkseen esiintyjät, kuten Rihannan, Killersin, Justin Bieberin tai Tom Jonesin. David Beckhamkin oli paikalla.

Kuulemma, sillä itse en mennyt koko alueelle. Viikonlopun sää oli ihanan aurinkoinen, joten uima-allas ja aurinkotuolit olivat meilläpäin kovassa käytössä. Minun osallistumiseni formuloihin käsitti lähinnä vippeilyä ja samppanjaa, sillä laitoimme uusien ihanien kavereideni kanssa ykköset ylle, glitteriä luomeen ja juhlimme Mercedes-tallin Podium Lounge -bileissä. Lewis Hamiltonia tai Nico Rosbergia ei lupauksista huolimatta bileissä näkynyt, mutta se ei menoamme paljonkaan hidastanut. Meidän neljän daamin ja yhden herrasmiehen seurueemme viihtyi mainiosti ja ilta meni vähän liiankin nopeasti. 

the-podium-lounge-graphic-pool.jpg                                          Kuva

Illan alkajaisiksi sain hieman kontaktia myös itse formuloihin, sillä juhlat pidettiin formularadan vieressä sijaitsevassa Ritz-Carltonissa, johon saavuimme juuri aika-ajojen aikaan ja pääsimme kuuntelemaan autojen ääntä aitiopaikalta. Eivät ole mitään hiljaisimpia nuo rata-autoilun kuninkaat.

Sunnuntaipäivän nautiskelimme auringosta pysytellen poissa keskustan ruuhkista. Sunnuntain kisa tuli katsottua tiivisti kotona ja ihailtua maisemia televisiosta. Selostajien kehuessa Singaporen upeutta ja hienoja kisajärjestelyjä, tunsin jo ylpeyttä uudesta kotikaupungistani. Ja samaan aikaan hävetti, sillä joku onneton oli mennyt haastattelemaan humalaisia suomalaisturisteja, jotka lauloivat huusivat perinteisesti ”Kiimi Räikkönen, Kimi Räikkönen”… Voihan myötähäpeä. Maaliintulon jälkeen laukaistut upeat ilotulitukset näkyivät meille asti, ja oli hassua katsoa niitä televisiosta ja samanaikaisesti myös ikkunasta.

20130218-1.jpg                                               Kuva

Formulat näkyivät viikonlopun aikana myös kisa-alueen ulkopuolella, sillä suuri osa keskustan katuja oli taksikuskien ja muiden autoilijoiden suureksi iloksi katkaistu tai vallattu ajorataa varten. Normaalistikin vilkaasta katukuvasta erotti hyvin myös formulaturisteja, jotka maanataina kulkivat kalpeina kaupungilla koko viikonlopun juhlittuaan.

Vaikka kaduilla näkyi kaikenlaista väkeä, ei formulaturismi ole mikään köyhien harrastus, ainakaan täällä Singaporessa. Keskustan huippuhotellien edessä oli parkissa tavallista useampi Lamborghini sekä Ferrari ja kävellessäni Chanelin liikkeen ohi näin erään (ei-niin-formulaturistilta näyttäneen) naisen ostavan Chanelin klassikolaukun neljässä eri värissä. Money talks.

Ensi vuonna aiomme ehdottomasti uskaltautua kisoihin paikan päälle, mutta pääsi sitä formulatunnelmiin ilman kisalippujakin. Singapore kuittaa, oli huikea viikonloppu!

Kommentit (0)
Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *