Ihana, ihanampi, Malediivit

Muista varata lentokoneesta ikkunapaikka. Olen yleensäkin ikkunapaikkaihmisiä, mutta Malediiveille matkustaessa se on ehdoton. Pitkään ikkunasta näkyy pelkkää merta. Mutta yhtä-äkkiä merestä alkaa kohoilla erikokoisia pieniä atolleja. Upeita, hohtavan valkoisia hiekkarantoja ja mitä kauniimpia sinisen sävyjä. Olet saapunut paratiisiin. 

Malediivit taitaa olla lomakohteena aikamoinen käsite. Joillekin se edustaa täydellisen romanttista häämatkaparatiisia ja toisille kerskakulutuksen ja ympäristön hyväksikäyton huipentumaa. Unelmaloma, eikä mikään ”ihan kiva” Thaimaa, jossa on helppo silloin tällöin piipahtaa. Malediivit on  jotain ihan muuta, se kerran elämässä -kohde, jonne oli päästävä. Malediivit on kallis, mutta yllättävän lähellä Singaporea, alle viiden tunnin lennon jälkeen olimme paratiisissa keskellä Intian valtamerta. 

malemaija2.jpg

Kallista lystiä, todellakin, mutta kerran elämässä -mentaliteetilla voi vähän panostaa. Halusin ehdottomasti over water villan, sillä hotelleissa ja rantahuviloissa voi köllötellä missä vain, mutta veden päällä olevia villoja on harvemmassa. Vauvan kanssa matkustaessa panostimme tilavaan villaan omalla altaalla. Ja oli se joka pennin ja sentin arvoista. Vauva viihtyi varjossa, vanhemmat meressä ja altaassa. Ruoat syötiin omalla terassilla ja iltaisin polteltiin kynttilöitä, katseltiin tähtiä ja kuunneltiin hiljaisuutta. Aamulla herättiin vuoroveden liplatukseen.

Ei aktiivilomailtu, vaan oltiin. Kirjakin jäi lukematta.

Olisin voinut vain köllötellä aurinkopedillä ja tuijotella järvityyntä merta.

malemaija.jpg

Keskellä ei mitään, kirkkaan tähtitaivaan alla.  Bongasin kaksikin tähdenlentoa, mutta en osannut toivoa enää mitään enempää.

Kommentit (0)
Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *