Jokainen päivä on äitienpäivä

 

Joillekin äideille äitienpäivä on se ainoa päivä vuodessa, jolloin saa nukkua niin pitkään kuin haluaa. Se ainoa päivä, kun ei tarvitse tehdä ruokaa. Ainoa päivä, jolloin ei tarvitse siivota, se ainoa päivä kun häntä hemmotellaan.

Ei meillä. Olen onnekas ja saan nukkua pitkään lähes joka viikonloppu ja joskus viikollakin. Pääsen useimmiten halutessani hetkeksi salille tai uimaan. Meillä käy siivooja ja lapsikin vielä nukkuu hyvin, halii ja hymyilee. Mieheni kokkailee meille herkkuaamiaisia ja ihania illallisia ja hemmottelee minua monin eri tavoin.

Silti tänään oli erityinen päivä – ensimmäinen äitienpäiväni.

image.jpg

Minun päiväni alkoi nukkumisella niin pitkään kuin unta riitti. Äidin nukkuessa rakkaista pojistani toinen puuhasteli minulle aamiaista ja toinen harjoitteli istumista ja tuhosi pari sivua Singaporen vanhempainoppaasta. Aamu-unista äitiä odottivat Eggs Benedict, lempishamppanjani sekä munkkeja halien ja pusujen kera.

Sitten lähdimme koko perheen kanssa pienelle viidakkolenkille. Kuinka rakastankaan kävelyjä Singaporen viidakoissa. 

Myöhemmin tämä äiti sai myös yksinaikaa ja karkasin ihan vain altaalle ja lähikahvilaan kirjoittelemaan ison flat whiten äärellä. Päivälliseksi mieheni kokkasi lempiruokaani Burgundinpataa, jota nautiskelimme loistavan Barolon kera. Vauvan nukahdettua vielä toinen lasi viiniä ja tiramisua sängyssä.

Äitienpäivä on hieno ja arvokas päivä, kokonainen päivä omistettuna kaikille äidille. Mutta ainakaan tämä äiti ei kaivannut mitään erityisiä lahjoja tai spa-hetkiä. Äitienpäivänä en odottanut mitään erityistä, pelkkä parituntinen omaa aikaa ja loppupäivä yhdessäoloa oli parasta ja tuntui tänään enemmän kuin tarpeelliselta. Eikä minun elämäni ja vauva-arkeni ole todellaan siitä rankimmasta päästä – ainakin jos muiden kauhutarinoita on uskominen. Ja vaikka elämä äitinä ei olisikaan kaikkein vaikenta ja kovinta suorittamista, tuntuu silti itselle omistettu päivä aikamoisen ihanalta ja hyvin ansaitulta.

Ennen vauvaa yksinolo oli pelkkää tavallista olemista, nyt samaa voi kutsua laatuajaksi ja luksukseksi. Ja en varmasti ole ainoa, joka näin ajattelee, joten kaikki äidit ovat todella päivänsä, oman aikansa, unensa ja hemmottelunsa ansainneet.

Mieheni ensimmäisenä isänpäivänä palasimme koko perhe kotiin synnytyslaitokselta, joten sitä ei mikään päivä voi voittaa. Mutta aikamoisen täydellinen oli myös minun ensimmäinen äitienpäiväni. 

Kommentit (0)
Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *