Liikuntamotivaatio löytyi taas, ainakin hetkeksi

Todellinen first world problem.

Tammikuussa se laiskuus yllätti. Ahkeran sporttisyksyn jälkeen tammikuu alkoi töitä tehden. Aiemmin kirjoitin, kuinka urheilu toi elämääni kaivattuja onnistumisen tunteita. Työt aloitettuani sain onnistumisen tunteet muualta, joten liikunnalle täytyi löytää uusi motivaatio, kun ”pakkoa” ei enää ollut.

Aikani laiskottelin, mutta jotain oli tehtävä. Syksyllä kävin erilaisissa liikuntaryhmissä, mutta niihin raahautuminen alkoi tuntua jotenkin vaikealta. Lisäksi tuntui tyhmältä maksaa kuukausi kerrallaan jostain ryhmästä, kun en voinut tietää pääsenkö töiden vuoksi paikalle. Työskentelen kotoa käsin ja vähän mihin aikaan milloinkin, joten siksi tiettyihin kellonaikoihin sitoutuminen ei tuntunut hyvältä vaihtoehdolta. Koska asuinrakennuksestamme löytyy kuntosali, pitkä uima-allas ja tenniskenttä, pärjää terve ihminen ilman ryhmiäkin.

Ja siitä ne ongelmat alkoivat. Huomasin ikävöiväni Esportin bodypumppia ja spinningeja. Voi näitä expat-ongelmia! Perusluonteeltaan laiskan on vaikea saada itsestään irti kaikkea, jos ei joku pakota. Tai muu ryhmä hikoile vieressä. Ryhmäpaine on yllättävän hyvä motivaattori, kun pitäisi saada jotain tuloksiakin aikaan. 

Aikani eri vaihtoehtoja mietittyäni ja sohvaan kyllästyttyäni, löysin Youtuben kuntoiluvideot. Miksen tajunnut käyttää niitä jo aikaisemmin, onhan minulla kokemusta jo Jane Fondan kulta-ajoista. Ideahan näissä on täsmälleen sama, kuin värikkäänä aerobic-aikana tai Ylen jumppaohjelmia telkkarista tuijottaessa, valikoima on vain hitusen laajempi. Youtubesta löytyy videoita joka lähtöön, joten ennen treeniä kannattaa tsekata ovatko ohjeet mistään kotoisin, vammoista nämä videot eivät vastaa, ei kukaan vahdi miten oikein kukin liikkeen tekee. Siksi käytän vain videoita, joissa oma paino toimii vastuksena, jolloin loukkaantumisriski on pienempi, jopa kaltaisellani onnettomuusalttiilla sählääjällä.

//www.youtube.com/embed/eHUX2Gz_dhg” width=”560″>

Kuva

Näillä eväillä löysin taas oman liikuntamotivaationi. Bonusta myös että ohjelman tai ohjaajan tyylin tökkiessä voi aina valita seuraavan videon. Ja vaihtoehtojahan tosiaan löytyy, muskeleista bikinityttöihin ja ysäriretrosta pilatekseen.

Kunhan älypuhelimessa on tarpeeksi akkua, ei hikoilun välttämiselle voi löytää enää tekosyitä.

Kommentit (0)
Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *