Maailman mahtavimman kansan mahtava kaupunki

Mitähän osaisin sanoa Pekingistä?

Peking 4.jpg

Olen pitänyt alkuviikon hiljaiseloa, sillä halusin kertoa seuraavaksi Pekingistä. Mutta Peking oli niin iso ja monimuotoinen kaupunki, etten hetkeen tiennyt miten sen voisi kiteyttää yhteen blogipostaukseen.

peking_collage_5.jpg

Se on todella iso. Siis käsittämättömän iso. Sekä laajudeltaan, että rakennusmääriltään. Väkimäärästä en edes aloita.

Peking 13.jpg

Peking on hieman vaikea matkailukaupunki, sillä lähes kukaan ei puhu englantia.

Esimerkiksi taksikuskin kanssa soisi pystyvänsä vaihtamaan isossa vilkasliikenteisessä kaupungissa muutaman sanan. Jos haluaa johonkin taksilla päästä, tulee löytää englantia osaava henkilö kertomaan määränpää taksikuskille. Mutta jos taksikuski eksyykin matkalla, voi tulla hankalia hetkiä. Onneksi puhelimen navigaattori ja elekieli ohjaavat toisinaan oikeaan, kun taksikuskin hermot alkavat olla koetuksella.

Sain hotellista lappusen, jossa olivat tärkeimmät nähtävyydet englanniksi ja kiinaksi. Mutta kaikki taksikuskit eivät osaa lukea tai halunneet jostain muusta syystä perehtyä lappuseeni, joten aina ei kyytiä edes lapun kanssa herunut.

Peking Collage 2.jpgPeking on valtavan saastunut kaupunki. Savusumu ei ole urbaanileganda, vaan tuntui kyllä keuhkoissani vielä tänään, pari päivää kotiinpaluun jälkeenkin. Suomalaisesta näkökulmasta tuntuu niin surulliselta että suuri määrä ihmisiä joutuu asumaan pahasti saastuneissa kaupungeissa. Puhdas hengitysilma ei olekaan kaikille kuuluva perusoikeus.

Peking 11.jpg

Peking on täynnä historiaa ja mitä kiinnostavimpia tarinoita ja rakennuksia. Itse ehdin vieralla vain Tienamenin aukiolla ja Kielletyssä kaupungissa ja molemmat tekivät minuun omanlaisensa vaikutuksen. Maailman mahtavimmalla kansalla on ehdottomasti myös mahtavia muistomerkkejä.

Peking Collage1.jpgPeking on halpa. Mutta laatu maksaa. En sitten ostanut mitään.

Peking 5.jpg

Söin Pekingissä erittäin hyvin, mistä isot kiitokset kuuluvat siellä asuville ystävillemme. Paikallistuntemus on kultaa, etenkin ravintoloita valitessa. Pekingin ankka on todella maineensa veroista.

Peking 14.jpg

Peking oli häkellyttävä ja mahtava kaupunki. Se kuvastaa samanaikaisesti Kiinan mahtavaa historiaa ja nykyajan käsittämätöntä kasvuvauhtia, niin hyvässä kuin pahassa.

Suosittelen erityisesti kiinankielentaitoisille tai seikkailunhaluisille. Pekingistä saa paljon irti, kunhan sinulla on reilusti kärsivällisyyttä, avointa mieltä sekä käsidesiä ja nenäliinoja käsilaukussa.

Kommentit (0)
Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *