My Tropical Baby

Olen aina rakastanut lämpöä ja aurinkoa. Olen nauttinut suunnattomasti Singaporen trooppisesta ilmastosta, jopa hikoilusta – aina viimeiseen raskauskuukauteen saakka.

Viimeisilläni pysyttelin lähinnä ilmastoiduissa sisätiloissa ja harrastin paljon ostoskeskuskävelyä (singaporelainen hyötyliikunta). Silloinkin koin ilmaston vain hieman epämukavaksi, tietäen olon helpottavan vauvan synnyttyä.

Ei helpottanutkaan. Salakavalasti suhteeni lämpöön muuttui vauvan tultua maailmaan. Nyt vauva-aikana olenkin kaivannut Suomesta vain lähipiiriä tukiverkoksi ja viileämpiä lämpötiloja kunnon vaunulenkkeihin. 

Minulta on pyydetty vinkkejä kuumaan ilmastoon vauvan kanssa. Fysiologinen asiantuntemukseni rajoittuu Googleen, mutta tässä pari hyväksi havaitsemaani käytäntöä.

Paras vinkki kuumuuden sietämiseen on: pysy poissa! Ainakin kuumimpaan aikaan. Keskipäivällä lämpö on usein niin kova, etten ole kokenut järkeväksi lähteä väkisin vauvaani hikoiluttamaan. Keskellä päivää ei meillä vaellella ulkona, vaan siirrytään ilmastoidulla kulkuvälineellä ilmastoituihin sisätiloihin. 

Kuumuuden helpottamiseksi olen tehnyt kaksi hankintaa, Bugaboon vaunuihin sopivan Breezy Sun Canopyn sekä vaunutuulettimen.

Sun Breezy Canopy.jpg

Breezy Sun Canopy (=vaunukuomu? aurinkosuoja? hengittävä vaunulippa?) on yksinkertaisuudessaan hyvin toimiva, ilma kiertää paremmin ja vauvakin näkee ulos sivuaukoista. Kallishan se oli kangaspalaksi, mutta on ollut meillä hintansa arvoinen. Vastaavia luulisi löytyvän muiltakin vaunumerkeiltä.

Vaunutuulettimia myydään täällä joka vauvakaupassa muutaman dollarin hintaan. Kuvan yksilö on jo perheemme kolmas. Aluksi olin epähuomiossa ostanut jonkinlaisen discovaloversion ja välkkyvien valojen kohdistaminen kaksiviikkoisen naamaan ei tuntunut kovin hyvältä ajatukselta. Seuraavasta tuulettimesta tuhosin ruuvit liiallisen voimankäytön ja Ikean kehnolaatuisen ruuvimeisselin yhdistelmällä, viimeisin on kestänyt jo hieman pidempään.

tuuletin.jpg

Lämpimässä ilmastossa tuuletin on ehdoton kapitus vauvan viileämpänä pitämiseen, sitä näkee lähes joka vaunuissa. Silti, tuulettimesta huolimatta, ainakin minun vauvani on kova hikoilemaan, joten riittävä nesteytys, sekä vauvalle että äidille on ensiarvoisen tärkeää. En anna pikkumiehelleni vettä, mutta maitoa kovan hikoilun aikana tavallista tiheämmin, jottei pieni pääse kuivumaan. Itsekin juon vettä vähintään 2-3 litraa päivässä, usein vielä paljon runsaammin. 

Maalaisjärki on tässäkin asiassa harvinaisen toimiva apuväline, vaunuja ei kannata jättää aurinkoon, tai edes varjoon liian pitkäksi aikaa. Ja jos itsellä on epämukavan kuuma, on myös vauvalla mitä todennäköisimmin tukalat oltavat.

Haastavasta ilmastosta löytyy toki hyvätkin puolensa. Vauva viettää päivänsä useimmiten pelkässä vaipassa ja bodyssa, joten pukemisongelmia ei meillä ole ja vaipanvaihto hoituu nopeasti. Vauvan lämpimänä pitämisen suhteen olenkin aivan kuutamolla. Tulevalla Suomen-reissulla läheiset tulevat taatusti naureskelemaan äidille, joka ei muista pukea lapselleen villapaitaa, tai edes housuja.

Nyt Singapore hiljenee juhlimaan. Gong Xi Fa Cai, hyvää kiinalaista uutta vuotta

Kommentit (0)
Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *