Singapore Botanic Gardens

Olenko sitä mahtanut esitelläkään erästä lempipaikkaani? Singapore Botanic Gardens on 74 hehtaarin keidas keskellä kaupunkia. Vain parin metropysäkin päästä kotoamme aukeavassa puistossa kävin juoksemassa, kun se silloin joskus vielä onnistui. Viimeisilläni raskaana kävin siellä pienillä kävelyillä vauvaa häätääkseni ja nyt olen aloittanut puiston kiertelyn vaunujen kanssa. 

Botanic Gardens 2.jpg

Botanic Gardens 5.jpg

Puisto on nimensä mukaisesti kasvitieteellinen puutarha, esitellen lukemattoman määrän kasveja erilaisine lisätietokyltteineen. Kasvit on jaettu erilaisiin osioihin ja puistosta löytyy niin orkideatarhaa, parantavien yrttien tarhaa, kuin esimerkiksi evoluutiota käsittelevää tarhaa, joka esittelee kunkin aikakauden kasveja ja kivimuodostelmia. Puistossa voisi viettää tuntikausia vain harhaillen ja eri kasveihin tutustuen.  

Botanic Gardens  3.jpg

Mutta puisto on myös paljon muuta, se on isojen kaupunkien tapaan asukkaidensa olohuone, jossa näkee kaikenlaisia ihmisiä viettämässä päiviään lenkkeillen, voimistellen, piknikillä, kasveihin tutustuen tai vain puistonpenkillä rentoutuen. Sunnuntaisin siellä kokoontuu vapaapäiviään viettäviä kotiapulaisia ja eri maista tulleita rakennusmiehiä, onneksi puisto ei kysy taustaa tai varallisuutta.

Botanics Garden.jpg

Ahtaissa, monta sukupolvea käsittävissä kodeissa asuville rakastuneille se on pussailupaikka, lapsille se on rullalautailupaikka, joillekin se on valokuvauspaikka, kaikille hengähdyspaikka kaupungin vilinästä. 

Botanic Gardens 6.jpg

Se on juuri sopivan kokoinen. Niin iso, että siellä riittää aina uutta nähtävää, mutta niin pieni, ettei eksyminen aiheuta epätoivoa, vaan aina jaksaa kävellä takaisin lähtöpisteeseen. Ja eksynkin siellä aina. Lähden harhailemaan uusia pikku polkuja, eikä minulla vieläkään ole aina tietoa missä olen. Eksyminen on ihanaa ja johtaa useimmiten upeiden pienten sopukoiden löytymiseen. Toki eksymisen varjopuolina en milloinkaan löydä uudelleen juuri sitä ihanaa pientä polkua, jota viime viikolla kävelin. 

Botanic Gardens 3.jpg

Puistosta löytyy singaporelaiseen tapaan kaikki fasiliteetit, on muutamaa erilaista ravintolaa, siistejä vessoja ja jopa lastenhoitohuone. Lisäksi puistoa ylläpidetään tehokkaasti ja kaikkialla on puhdasta ja kaunista, kuitenkin luonnolliseen tapaan. Botanic Gardensista puuttuu kokonaan Sentosan saaren muovisuus ja kaupallisuus. Puistossa ei kaipaa huvivempaimia, vaan viihde löytyy lammista, pensaista, puista, kukista ja poluista.

Puisto on kiireetön oma hengähdyspaikkani, josta huokuu rauha ja luonnon kauneus.

Botanic Gardens 4.jpg

Ja mainitsinko jo, sisäänpääsy on täysin ilmainen.

Kommentit (0)
Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *