Ihana banskuleipä kermaisella parapähkinätahnalla

Moikka ja ihanaa tiistai-iltaa!

Tänään halusin tulla jakamaan teille ihanan banaanileivän ohjeen. Tein tätä banskuleipää ensimmäisen kerran pari viikkoa sitten, kun vietettiin tyttöjen kanssa iltaa nyyttärimeiningillä. Minä sain tehtäväkseni tuoda jotain makeaa ja koska teki mieli tehdä raakaherkkujen sijaan jotain erilaista, päädyin ihanan mehevään banskuleipään.  Ja voi että, kuinka hyvää tästä tulikaan! Leipä katosikin alta aikayksikön ja kaikki tykkäsivät siitä kovasti. Leivän kanssa sopii ihanasti erilaiset pähkinätahnat ja hedelmät. Mehevyyden ja kosteuden ansiosta se ei välttämättä edes tarvitse päällysteitä, vaan sitä voi nauttia ihan sellaisenaan vaikka päiväkahvin kera. 🙂

img_4325.jpg

 

Viime viikonloppuna haaveilin tuosta ihanasta herkusta ja päätin leipoa sitä viikonlopun kunniaksi. Tällä kertaa testasin leivän kanssa Foodinin parapähkinätahnaa. Voi apua, millaista herkkua se olikaan! Lämmin, mehevä leipä yhdistettynä kermaisen pehmeään pähkinätahnaan ja mansikoihin oli niin hyvää, että suuhun upposi huomaamatta useampi palanen. 

Kuva: Foodin

                                                   

  Kuva: Foodin

 

Vaikka syönkin melko paljon pähkinöitä, jostain syystä parapähkinöiden käyttö on jäänyt vähemmälle. Siksi olinkin iloinen, kun sain FitnessFirstilta tätä ihanaa herkkua testattavaksi. Parapähkinät ovat loistavia seleenin lähteitä ja ne sisältävät myös runsaasti proteiinia ja hyviä rasvoja. Nauttimalla tahnaa reilun ruokalusikallisen saat päivän seleeniannoksen ja samalla ihanan makunautinnon. ;) Minä ainakin voin luvata, että tämä tahna jää vakkarikäyttöön!

img_4306.jpg

img_4315.jpg

Mutta nyt pidemmittä puheitta itse reseptiin:

VEGAANINEN BANAANILEIPÄ

2rkl chian siemeniä

0.5dl vettä

 

3 kypsää banaania

1.5dl medjool- taateleita

1dl vettä

2dl kaura- tai tattarijauhoa

1-1.5dl kookosjauhoa

2tl leivinjauhetta

2tl psylliumia

ripaus kanelia

ripaus kardemummaa

ripaus vaniljaa

ripaus suolaa

(Suklaiseen versioon muutama rkl carob- jauhetta tai raakakaakaojauhetta)

 

Sekoita chian siemenet veteen ja jätä hyytymään geeliksi. Mittaa kuivat ainekset kulhoon ja sekoita. Blendaa banskut taateleiden ja veden kanssa. Lisää bansku-taateliseos ja chiageeli kuvien aineiden joukkoon ja sekoita tasaiseksi. Kaada leivinpaperilla vuorattuun vuokaan ja paista  175 asteessa noin 35 minuuttia. Nauti parapähkinätahnan ja marjojen kera. <3

 

Lopuksi haluaisin vielä mainita aika mahtavasta jutusta, nimittäin FitnessFirstin  6v. synttäriviikot ovat käynnissä ja sen kunniaksi joka viikko vaihtuvia -30% tarjouksia heidän verkkokaupassaan. Tällä viikolla on tarjouksessa kivimyllyrtuotteet, joten jos esimerkiksi parapähkinätahna kiinnostaa, kannattaa käydä hyödyntämässä tarjous ja klikata se ostoskoriin. :) Tsekatkaa myös ihmeessä FitnessFirstin Facebook- sivut, siellä on viikoittain erilaisia skaboja mahtavine palkintoineen.

 

<3 Varpu

 

Postaus toteutettu yhteistyössä FitnessFirstin kanssa

 

 

 

 

 

Koti Ruoka ja juoma