Juhlapaikan valinta? Helppoa kuin mikä, vai onko päässäni sata uutta harmaata hiusta?

wedding_0043.jpg

Hääjärjestelyiden vaikein, mutta myös tärkein päätös lienee juhlapaikan valinta, joka ei käy sormia napsauttamalla. Juhlapaikkoja etsiessä epätoivo hengittää niskaan; hinnat ovat pääkaupunkiseudulla taivaissa, vuokrausajat joissain paikoissa liian lyhkäsiä, on aivan liian hienoja paikkoja ja paikkoja, jotka tuovat mieleen peruskoulun hieltä haisevan jumppasalin. Juhlapaikan varaamisen jälkeen kaikki muu tuntuu konkretisoituvan, ja hääsuunnitelmat lähtevät rullaamaan sen myötä kuin itsestään. Ehkä. 

Ja niin me ruusuisesti uskottiin V:n kanssa, että ollaan erittäin hyvissä ajoin liikkeellä juhlapaikan etsinnän suhteen, mutta ne kuvitelmat karisivat hyvin äkkiä, kun selailtiin samalla juhlapaikkojen varauskalentereita ja tajuttiin, että muutama muukin aikoo juhlia häitään pääkaupunkiseudulla elokuussa 2020. Keskusteltiin monena iltana juhlapaikan kriteereistä, omista odotuksista, ajatuksista ja toiveista, ja lähes yksimielisesti tärkeimmiksi kriteereiksi muodostuivat: 
 
– Häät pääkaupunkiseudulla / täällä me nyt ollaan ja tänne me taidetaan jäädä, joten keep it simple (ei riittäisi vuorokaudessa tunnit, ei resurssit eikä meikäläisen hermot, jos pitäisi organisoida duunien ja opintojen ohessa juhlia tuonne reippaan kuudensadan kilometrin päähän). 
 
– Esteettisyys / rouhea, loftmainen ulkonäkö, joka ei juuri muita koristuksia tai krumeluureja kaipaa, koska tila on itsessään jo niin upea, tai juhlapaikka sijaitsee jossain vesistön läheisyydessä, merikaupungeista kun ollaan, ja häiden teemassa saattaa ehkä inan verran näkyä esimerkiksi venetsialaiset. 
 
– Inhimillinen sijainti / harmittavan moni kiva juhlapaikka tuntui sijaitsevan jossain Espoon ja Kirkkonummen perämetsissä, joten sellaiset paikat laitettiin lähes kokonaan hylkyyn (mietinnässä on tosin vielä Salon Mathildedal (upea!), josko sinne sitten järjestäisi halukkaille jonkin sortin bussikuljetuksen. Optimi olisi tietysti joku sellainen sijainti, että jengi pääsisi sinne näppärästi vaikkapa ratikalla, tai taksit sinne ja takaisin sivistyksen pariin eivät maksaisi miltsejä.
 
– Koko / iso yhtenäinen tila – se nyt  vaan on useamman huoneen labyrintin sijaan toimivampi ratkaisu, ja lisäksi noin 75:n juhlavieraan tulisi mahtua tanssaamaan siellä ilman, että kaverin kyynärpäät eivät runno kylkiluita rusinoiksi.
 
– Mahdollisuus laittaa jalalla koreasti liki aamuun saakka (näinköhän jaksetaan juhlia) tai ainakin puolille öin / ja taas jouduttiin karsimaan – mun sydän itki verta, kun jouduin sanomaan hejdåt Suomenlinnalle ja Elva Event Loftille, joissa valomerkit annetaan naapuruston toimesta jo kovin aikaisin, joka tarkoittaisi sitä, että hyvät bakkanaalit loppuisivat ennen kuin ehtisivät edes kunnolla alkaa. Ja ajatus ravintolajatkoista? Ei. Ei se vaan toimi. 
 
– Tarjoilu / aluksi oman pitopalvelun valitseminen sekä omien juomien tuominen juhlapaikkaan olivat kriteerejä, joista ei oltu valmiita tinkimään, nyt kuitenkin kolmeen potentiaaliseen paikkaan tulisi tarjoilut talon puolesta, ja näyttää sille, että tämän suhteen ollaan valmiita joustamaan. Mä oon ollut pariin kertaan häissä, joissa ei ole ollut ilmaista viinaa rajattomasti tarjolla, joten en näe paikkaa, jossa on a-oikeudet, mitenkään ihan huonona vaihtoehtona.
 
Aivan toivottomassa tilanteessa tässä ei kuitenkaan olla: sormet sinisinä googlettellaan illat pitkät juhlapaikkoja pääkaupunkiseudulta, ihan vaan todetaksemme, ettei niitä ole ilmestynyt työpäivän aikana lisää, mutta jotain konkreettistakin on saatu aikaiseksi, kun kolme juhlapaikkaa on jo tsekattu ja kahteen potentiaaliseen on sovittu esittelyt. 
 
Sanna 

Kommentit (0)
Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *