Kirkko varattu & ajatuksia vihkipapista

Mä sain V:ltä täyden vapauden vihkikirkon valitsemiseen. Alkuun ehkä olin kirkkohäitä vastaan, sillä en ole kovin vakaumuksellinen. Kirkkohäät ovat kuitenkin kaunis perinne ja tilaisuutena huomattavasti juhlallisempi, kuin viiden minuutin reissu maistraattiin. Kummallakaan meistä ei ole minkäänlaisia tunnesiteitä yhteenkään kirkkoon, eikä myöskään perinteinen ajatus morsiamen kotikirkosta tuntunut järin houkuttelevalta ajatukselta. Meidän kriteerit vihkikirkolle olivat puhtaasti esteettiset ja logistiset (nätti kirkko, monipuolinen valokuvausmiljöö ja järkevä sijainti).

Tammikuun alussa eräässä Facebookin hääryhmässä kävi kova kuhina: joku onnekas oli onnistunut varaamaan vihkikirkon Helsingistä kesälle 2020 ja auliisti jakoi tämän kullanarvoisen tiedon myös kanssamorsiamille. Hyvin vikkelästi kävi kuitenkin ilmi, että Helsingin Tuomiokirkkoseurakunnan suosituimmista vihkikirkoista ei kannattanut vielä edes haaveilla. Alkuun suunnittelin, että tahtomiset hoidetaan Helsingin Vanhassa kirkossa, mutta koska odottelu ja kärsivällisyys eivät kuulu mun hyveisiin ja halusin varmistua siitä, saadaan “kiva kirkko” ja inhimillinen vihkiaika – kokeilin kepillä jäätä ja otin puhelun Kallion seurakuntaan, koska onhan Kallion kirkko nyt vaan yksinkertaisesti upea. Soitto hyvissä ajoin kannatti, päivä ja aika on lyöty lukkoon!

Kirkko on kovin etäinen asia meidän arjessa, ja pahin painajainen olisi ollut huumorintajuton ja jäykkä pappi. Pääsääntöisesti kai vihkipappi pitäisi pyytää kotiseurakunnasta, mutta mieluisaan pappiin voi ottaa myös itse yhteyttä ja tiedustella vihkimismahdollisuuksista – ja näin myös tein. Löysin rennon, huumorintajuisen ja erittäin ihanalta ihmiseltä vaikuttavan papin Kallion seurakunnasta ja laittelin tälle rohkeasti sähköpostia. Muutaman päivän ajan vahdin haukan lailla sähköpostiani, ja viimein sain tältä papilta alustavan myöntävän vastauksen. En malta odottaa, että päästään tapaamaan hänet henkilökohtaisesti.

Kallion kirkossa järjestetään muuten Tahdon-ilta 14.5.2019 klo 19:00, tällöin saadaan toivottavasti käsitys vihkitilan musiikillisista mahdollisuuksista ja rajoituksista. Lisätietoa muista Pääkaupunkiseudun Tahdon-illoista löytyy osoitteesta https://uskotoivorakkaus.fi/tahdon/. 

 

Sanna 

 

Kommentit (0)
Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *