Feta-pinaattipiirakkaa
Olen syönyt feta-pinaattipiirakka useita kertoja, mutten ole aiemmin sitä itse tehnyt. Nyt siis olen ja ihan hyväähän siitä tuli. Miehen tuomio oli ”ihan jees siihen nähden, että tässä on vaan tämmösiä kasveja”. Miehen maailmassa se mikä ei ole lihaa, on kasvi. Feta on myös siis kasvi. Reilun seitsemän vuoden empiirisen tutkimuksen jälkeen en lähtenyt tätä kyseenalaistamaan. Oma makuaisti ei ole vielä täysin palannut, koska flunssa ei ole täysin häipynyt, joten täysin luotettava resepti ei ole. Varsinkaan, kun piirakka syntyi vähän fiilispohjalta.
Inspiraatio tuli alunperin Jamie Oliverilta viime viikolla, kun töllöstä tuli ”30-minute-meals”. Täällä on Jamien ohje. Ostin hetken mielijohteesta eräänä päivänä kaksi pinaattipussia ja feta/salaattijuustoköntin, sekä lehtitaikinapaketin, kun filotaikinaa ei ollut tarjolla. (Täytyis vissiin marssia Lidliin, siellä olen filotaikinaa joskus nähnyt.) Räkäpäissäni en jaksanutkaan viikonlopuksi piirakkaa leipoa, mutta onneksi pinaatit säilyivät muutamaan päivän kylmässä. Koska kaupassa en älynnyt muistella mitä muuta Jamie piirakkaansa laittoi, piti vähän improvisoida. Googlettelin vähän ja yhdessä Jamien soveltaen syntyi tämän huushollin eka feta-pinaattipiirakka.
Piirakkaan tuli :
lehtitaikinaa
pinaattia
siemeniä tai pähkinöitä
sipulia
valkopippuria, valkosipulijauhetta, suolaa
fetaa / salaattijuustoa
juustoraastettua
kananmunia
Jahka olen tehnyt piirakkaa uudelleen parilla muutoksella, kirjoitan kunnon reseptin.