Sunnuntain sitruunarisotto
Meillä syödään paljon lihaa. Minä rakastan pekonia niin paljon, ettei minusta olisi kasvisyöjäksi ja miehen mielestä kasvisruoka ei ole kunnon ruokaa. Tarvitaan lihaa. Tai edes kalaa. Silloin tällöin haluan kuitenkin tehdä lihatonta ruokaa, ihan huvin ja vaihtelun vuoksi. Usein lihattomat ruoat jäävät yhden kerran kokeiluiksi, koska aina haluaa kokeilla jotain uutta. Ja koska tässä kuitenkin kahdestaan ollaan ja asutaan ja molempien täytyy syödä niin yleensä ruokana on jotain mistä molemmat tulevat kylläiseksi (eli lihaa).
Tänään olen oleillut koko päivän yksikseni, mies on jossain touhuamassa jotain, joten valmistin lounaan yhdelle. Jääkaapista löytyi mm. sitruunaa, kermaa ja parmesaania, kuivakaapista risottoriisiä. Vihdoin sitä sitruunarisottoa! Monen monta kertaa ollut suunnitelmissa, mutta sitruunaa ei usein meidän jääkapissa näy. Nytkin olin ostanut ne hiusten hoitoon 😀
Aioin vetää koko homman hatusta, mutta päätin kuitenkin etsiä jonkin ohjeen avuksi. Pastanjauhajien sivuilta olen ohjetta katsellut joskus ennenkin ja kananmuniakin löytyi. Itsehän käytin kanalientä ja kevätsipulia, rosmariinin puuttuessa heitin tilalle Provencen yrttisekoitusta (en enää edes muista mitä kaikkea siinä on…)
Ihan huippuhyväähän risotosta tuli, vaikka sitruunamehua hurahti ehkä turhan reilusti ja parmesaania olisi voinut olla enemmän omaan makuuni. Vaikka en yleensä tykkää laittaa risoton sekaan lihaa, voisin kokeilla sitruunarisottoon kanaa. Tai oikeastaan lohi tuntuu paremmalta idealta. Lohta olisi tarkoitus kokkailla huomenna, mutta suunnitelma vielä auki. Hmmm…
Alkuperäinen resepti siis Pastanjauhantaa- blogista.