Ladataan...

Onko Whole30-program tuttu? Kyseessä on siis 30 päivän haaste, jossa ruokavaliosta karsitaan kaikki viljat, mukaan lukien gluteenittomat viljat, riisi, maissi, kvinoa jne. Kaikki. Lisäksi kyytiä saavat kaikki maitotuotteet, palkokasvit poislukien sokeriherne ja vihreät pavut, ja kaikki luontaiset ja keinotekoiset makeutusaineet, poislukien suoraan hedelmästä saatu mehu, jota sitäkään ei ole tarkoitus kuppisotalla killittää. Kyse on siis tästä: https://daily.whole30.com/

Ohjelma ei ole puhtaasti paleota, mutta on samanhenkinen. Ennen muuta se kuitenkin pyrkii osoittamaan minkälainen merkitys puhtaalla ravitsemuksella on ihmisen kokonaisvaltaiselle hyvinvoinnille. Katsotaan. Yritän ehtiä ja jaksaa pitää kirjaa päivien kulusta ja fiiliksistä. :)

Maanantai päivä 1/30

Aamu:

"Muffinssit"

- Talman luomupekonia

- luomukanan pesämunia

- kookosöljyä (sipaisu muffinsivuoan voiteluun)

(päälle mustapippuria, ruohosipulia, kuka mistäkin tykkää)

Paisto 190 asteessa 10-15 minuuttia.

 

Aamulla tuli julmettu kiire, ja kauhukseni tajusin työpaikan pihassa, että haasteeseen optimoitu lounas jäi kotiin! Hätäpäissäni pyytämään voisiko myöhemmin töihin saapuva kollega tuoda minulle kaupasta jotakin. Sain lopulta porkkanoita, manteleita, muutaman siivun kinkkua, mansikoita ja omenan. Kiitos ihana, oli lähellä mennä persiilleen heti kättelyssä mutta tämä pelasti! Toki iltapäivällä oli taas aivan kiljuva nälkä, ja päivälliseksi oli sitten edellisen päivän tähteeksi jääneet jauhelihapihvit ja helppo ja nopea guacamole. Ohje löytyy täältä --> http://nomnompaleo.com/post/7758558628/guacamole. Näyttää kuvassa homeiselta kaurapuurolta, mutta oli oikeasti varsin hyvää!

Olin aikonut syödä illalla vielä kunnollisen aterian kompensoimaan haperoa lounasta, mutta en jaksanut valvoa enkä laittaa joten se jäi. Sillä seurauksella, että aamusta oli jo kiljuva nälkä joka ei ole sammunut kunnolla koko päivänä. Nälkävelka. Ja lisähaasteena meillä töissä tarjolla oleva suklaa. Sitä nimittäin ON, ja sitä saa syödä. Paitsi minä. Ei muuten hampaita naurattanut tänään nälkäisenä niitä suklaita ja mielitekoa väistellä.

 

Tiistai päivä 2/30

Aamulla tarjolla oli

- Talman luomupekonia

- eilistä guacamolea

Tänään muistin myös lounaan mukaan, ja se oli vihreää kanacurrya nuppukasvisten ja vihreiden papujen kera. Ei räjäyttänyt tajuntaa, mutta oli lämmintä ja täyttävää. Tai niin luulin, nälkä kyllä palasi ihan saman tien. Päivälliseksi samaa huttua ja nyt tulvii jo korvista. Huomenna on vapaapäivä, jääkaapissa koipipaloja ja tarkoitus kokeilla jotain kivaa W30-reseptiä. Kyllä tämä tästä! Toivon että kuten ennenkin, siinä viikon päästä ne suklaat ei juuri enää huutele.

Ladataan...

Minulla on ollut tosi tosi vaikea kesä syömisten kanssa. Joka viikko on ollut aina SE VIIKKO kun sokerikoukku katkaistaan ja pysäytetään lihominen. Joka viikko on ollut SE VIIKKO kun kaivan Alku- tai mitkä tahansa ohjeet tienviitaksi naftaliinista, ja alan elää ihmisiksi. Mikään viikko ei kuitenkaan ole ollut SE VIIKKO. Paino nousee räjähdysmäisesti, en ole käynyt treeneissä kahteen kuukauteen kuin pari kertaa, olen lössähtänyt ja samaan aikaan lamaantunut, paniikissa ja ahdistunut asiasta. Ei auta Läskimyytinmurtajat eikä Vaakakapinat, kun ahdistaa ja tuntuu pahalta olla omissa nahoissaan. Nolo olo, kun taas pitää alkaa samoja kiloja tiputtaa uudestaan. Hävettää, kun uskoin onnistuneeni ja epäonnistuinkin taas. Lihoin uudestaan, ja vaikka näen ja tajuan miksi, en saa peliä poikki.

Tiedän ettei kitukuureista ole apua, tiedän ettei ilman motivaatiota etene minnekään, tiedän ettei itseinho ole hyvä polttoaine millekään muutokselle. Siispä yritän nyt takaovesta takaisin painonhallinnan rattaille. Että tällä kertaa en menekään vaaka (elintarvike- eikä henkilövaaka) edellä, vaan terveys edellä. Avuksi otan aiemminkin kovasti ajatustasolla pyörittelemäni Whole30-ohjelman. Sen ideana on siis toimia eliminaatiodieettinä karsimalla pois kaikki, minkä tiedetään aiheuttavan osalle - isolle tai pienelle osalle - ihmisistä jonkinlaisia oireita ja haittaa. 30 päivän jälkeen ohjeistetaan kaksi erilaista tapaa palauttaa ruokaryhmä kerrallaan takaisin, testata reaktio, ja toimenpiteet sitten sen mukaan. Aiheesta tulossa lisää tekstiä kunhan alkuun pääsen.

En jaksa uhota, melskata, vannoa uutta nousua ja miten tällä kertaa voitan läskisodan. Sanon vain, että minä PYSTYN olemaan 30 päivää puhtaalla ravinnolla. Lipsumatta. Olen kerännyt aimo potin tiputettua painoa takaisin, paskonut treenitulokset, vaatteet puristaa ja näyttää kauheilta, vasenta polvea vihloo, nivelet on jäykät, olen väsynyt, kireä ja haluton, tukka on rutikuivaa räjähtänyttä hamppua, naama kukkii. Töissä jaksan skarpata, koska se on uutta ja kivaa, mutta vapaa-ajalla olen kuin ilmapallo joka täyteen puhallettuna lipsahti näpistä juuri ennen pään sitomista. Onko todella, TODELLA sen arvoista?

Muuten kesä oli ihana. Päästiin ikimuistoiseen reissuun lasten kanssa, aloitin uuden työn joka näin ensimmäisten viikkojen jälkeen on ollut aivan huikea muutos ja kokemus. Ihan mieletön juttu kaikkinensa, ja tästä se vasta alkaa. Syksyä kohti lähdetään monin uusin tuulin, alkaen esikoisen koulutielle astumisesta kohti joulukuun alkupuolella kotiutuvaksi odotettua koiranpoikaa. Mitä tahansahan voi matkalla sattua, mennään hetki kerrallaan ja yritetään nauttia kyydistä.

Ladataan...

Maailmassa on siis valtavasti hyviä ja ihania verkkokauppoja, ja voisin kiitellä jokaista erikseen nopeasta toimituksesta ja hyvästä hinta-laatusuhteesta ja niin edespäin. Mutta yksi joka ansaitsee erityiskiitoksen, on kyllä FitnessFirst. Shoppailen harvakseltaan, mutta hyvin tarjousten aikaan täydennän sitten varastoja kerralla ja otan yleensä jotain uutta kokeiluun. Tarjouksia on usein ja alennukset ihan tuntuvia, valikoima on valtava, tuotteet erinomaisia ja toimitus älyttömän nopea. Yleensä paketti tulee parissa päivässä, ja sisältää käsin kirjoitetun tervehdyksen ja jotain pientä extraa joka ilahduttaa asiakasta hirmuisesti. Meillä osaa jo lapsetkin odottaa FitnessFirstin tilauksia, koska silloin saa suklaamulpereita ja usein muitakin herkkuja. Viimeisimpänä ilahdutti paketista löytynyt kangaskassi, se on iso ja jämäkkä, ja kävinkin jo äsken sen kanssa kaupassa.

. Tämä ei ole mikään maksettu mainos vaan vilpitön asiakaspalaute ja kiitos. Hyvän mielen kauppa.

 

Pages