Gluteenittomat kananuggetit ja kalapuikot

Suunnilleen kaikki pitävät kananuggeteista, mutta myös tietävät miten käy jos niitä jatkuvasti drive inistä hakee. Onneksi näitäkin voi tehdä ihan helposti itse. Saa tehtyä gluteenittomana ihan samalla vaivalla (tai itseasiassa vaivattomasti), tietää tarkalleen mitä ne sisältävät, eikä kypsennys tapahdu upporasvassa eli ainakin teoriassa niiden voi kuvitella olevan edes hieman terveellisempiä. Itse ainakin mielelläni tarjoilen näitä myös lapsille. Sama valmistustapa toimii erinomaisesti myös vaikkapa kotitekoisille kalapuikoille, korvaa vain kanan vaikkapa alaskanseitillä. Muuta kalaa en ole vielä valmistanut, mutta mikään ei estä kokeilemasta.

Gluteenittomat kananuggetit

450-500 g broilerin fileetä maustamattomana

2 dl gluteenitonta jauhoseosta

1-2 kananmunaa

2-3 dl gluteenitonta korppujauhoa

suolaa

sitruunapippuria

kurkumaa

nugetti.jpg

Ota kana hetkeksi pöydälle lämpimään. Ota kolme erillistä astiaa, joista ensimmäiseen kaada gluteenitonta jauhoseosta ja mausteet oman maun mukaan, seuraavaan astiaan lisää pari kananmunaa, riko rakenne haarukalla, ja kolmanteen astiaan kaada gluteenitonta korppujauhoa. Tätä kuluu aika paljon. Leikkaa broilerin fileet sopivan kokoisiksi palasiksi. Halutessaan näistä voi kyllä tehdä vaikka kokonaisia pihvejäkin, jolloin sitten vain paneroidaan. Aseta jauhotetut fileet tai nuggetit leivinpaperille, pirskottele päälle oliiviöljyä. Nuggetit paistetaan 225 asteessa n. 20 minuutin ajan. Kiertoilmalla paistaessa riittää pienempi lämpö (n. 200) jolloin saa mukavasti vaikka ranskalaisia tehtyä samanaikaisesti.

nugetti2.jpg

Kalapuikot valmistetaan ihan samalla tavalla. Kala kannattaa leikata vielä kohmeisena ja paneroida niin että vain pinta on sula. Ei hajoa käteen, ja kypsyy kyllä vaikka jäisenä paistetaan. Halutessaan kalapuikot voi tietysti paistaa myös pannulla.

kalapuikot.jpg

Koti Ruoka ja juoma DIY