Gluteenittomat porkkanaletut

”Jos minä meen penskojen kans pihalle niin kyhäätkö sinä jotakin lounaaksi?”

”Joo ookoo” (puoliksi kuunnellen)

Puoli tuntia myöhemmin:

”Ai s**tana pitikö mun jotain ruokaa värkätä??!” Äkkiä penkomaan kaappeja, kun unohtui eilen käydä kaupassa. Mitä hittoa näistä raapisi kasaan! No siitä se ajatus sitten lähti…

0,5 dl gluteenittomia korppujauhoja

1,5 dl maitoa (varmaan onnistuu veteen tai johonkin kasvimaitoonkin)

0,5 dl gluteenitonta jauhoseosta

50 g voita sulatettuna

2 kananmunaa

2,5-3 dl porkkanaraastetta

suolaa

mustapippuria

ripaus muskottipähkinää jauheena

Sekoita korppujauhot nesteeseen ja anna hetki turvota. Kuori ja raasta porkkanat, lisää loput ainekset taikinakulhoon, mausta ja sekoita. Paistetaan pannulla letuiksi, itse käytin reilusti voita paistamiseen. Oli niin helposti käsiteltävä taikina, että kokeilen jatkossa myös muilla juureksilla ja esimerkiksi pinaatilla. Vassokuu!

porkkanaletut.jpg

Hyvinvointi Ruoka ja juoma Liikunta