Innostajana 105 päivän sota

image.jpeg

Miesystäväni päätti olla alkuvuoden ilman alkoholia. Innostajaksi hän valitsi 105 päivän sodan: ”saman ajan olen juomatta”.  Kun kalenterista vielä selvisi, että kyseinen sadanviiden päivän aika päättyi huhtikuussa päivää ennen kiirastorstaita oli pääsiäinen mitä sopivin aika lopettaa tipattomuus.

Pääsiäiseksi matkustimme kesäpaikkaamme ja torstai-iltana kun pääsimme perille ensimmäinen olut poksahti auki. Ja siitä se sitten lähti. Siitä ilosta kun vihdoin ”sota oli päättynyt” ja sadaskuudes päivä oli koittanut, riemu alkoi. Illalla aloitettu riemu jatkui kostealla aamiaisella ja päivällä pilkillä istuessa tietenkin piti lämmittävää jekkua napata. Sai siinä samalle järvelle osunut tuntematon pilkkijäkin osuutensa.

Sunnuntaina alkoi oma mittani sadanviiden päivän sodan loppumisen juhlasta olemaan jo niin täynnä, että kerroin kantani herralle sitä kysymättä. Maanantaina kun useamman tunnin kotimatka alkoi, muuten niin puhelias juhlija oli melko lailla sanaton. Mahtoikohan sadanviiden päivän idea sittenkään olla kuningasajatus.

Raisa

Kommentit (0)
Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *