Mitä töissä tehdään? Raisu-koira selittää työelämää lapsille

Tervetuloa seuraamaan Raisu-koiran tarinoita työelämästä! Raisu-koiran tarinat on alun perin lastenkirjaksi kirjoitettua ja kirjana todennäköisesti myös tulevaisuudessa julkaistavaa tekstiä, mutta toivomme aiheen saavan lukijoita jo näin blogin tai Instagramin @raisukoirantarinat kautta.

Työelämä aiheena on meille kirjoittajille läheinen, sillä työskentelemme molemmat aiheen parissa. Leena on kirjoittanut työelämäaiheisia juttuja yli kymmenen vuotta ja, Anu puolestaan on työoikeusjuristi. Sisältö perustuu lakeihin ja luotettavaan tutkimustietoon.

Olisimme todella iloisia, jos aihe herättäisi kysymyksiä tai keskustelua, sillä mielestämme lasten kanssa on hauska puhua aiheesta. Jokainen juttu sisältää yhden lähipiirimme lapsilta aiheesta nousseen kysymyksen ja siihen vastauksen. Kysykää ihmeessä kommenteissa lisää kysymyksiä! Aiheesta ei ole myöskään juuri kirjoitettu, sillä yleisimmin lapsille kerrotaan työelämästä erilaisten ammattien kautta. Ammatit ovatkin toisinaan kivan konkreettinen tapa, mutta me lähestymme asiaa lainsäädännön näkökulmasta:

  • Miksi töissä käydään?
  • Missä töitä voidaan tehdä?
  • Milloin töistä voi olla pois?
  • Miksi kaikista töistä ei saa samaa palkkaa?
  • Miksi kaikille ei ole töitä?

Uutta sisältöä voit odottaa maanantaisin ja torstaisin noin kahden kuukauden ajan. Tervetuloa Raisu-koiran matkaan!

Leena ja Anu

perhe tyo lapset runot-novellit-ja-kirjoittaminen
Kommentit (0)
Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *