Osa 3: Mitä töihin puetaan päälle?

Aamulla Mari ja aikuinen koira Touho lähtevät töihin. Raisu yllättyy, kun kummallakaan ei ole mitään poliisin työhön viittaavaa yllä.

– Eikö poliiseilla pitäisi olla univormu päällä? Raisu kysyy Touholta.

– Puemme työvaatteet työpaikalla, Mari univormun ja minulle laitetaan siniset liivit, jossa on poliisin logo. Työpäivän päätteeksi jätämme varusteet työpaikalle, niitä ei tässä työssä koskaan tuoda kotiin, Touho kertoo.

– Millaisenkohan työvaatteen minä saan? Pidän enemmän punaisesta, saakohan värin itse valita, Raisu pohtii.

– Tässä työssä kaikilla on samanlaiset univormut. Yleensä käytämme kevyttä liiviä, mutta vaarallisia tehtäviä varten meille puetaan paksut ja painavat suojaliivit. Ne eivät ole kovinkaan mukavat päällä, Touho sanoo.

Raisu jää kotiin Villen kanssa. Aamulenkin jälkeen Ville antaa Raisulle luun pureksittavaksi ja sanoo aloittavansa työt. Ville ei kuitenkaan lähde mihinkään, eikä hänellä ole univormuakaan vaan kauluspaita ja farkut. Raisu tarkkailee Villeä luuta pureksiessaan. Koskakohan hätäkeskus soittaisi Villelle ja sanoisi, että lähdettäisiin metsään. Pääsisiköhän Raisu mukaan?

Puhelin soi päivän aikana monta kertaa, mutta Ville vain puhuu puhelimessa ja naputtelee konettaan. Kun Mari ja Touho palaavat, Raisu kertoo pettyneenä Touholle, että yksikään Villen puheluista ei johtanut töihin lähtemiseen.

– Eihän Ville ole poliisi. On muitakin ammatteja. Ville on henkilöstöjohtaja, hän tekee töitä joko kotona tai toimistolla, Touho selittää Raisulle.

Keskustele lapsen kanssa: Millaisia työvaatteita lapsen tuntemat aikuiset käyttävät?

tyo-ja-raha runot-novellit-ja-kirjoittaminen lapset tyo
Kommentit (0)
Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *