Osa 7: Tarvitseeko kivasta työstä lomaa?

Kokenut poliisikoira Touho kertoo Raisulle, että seuraavalla viikolla on loma. Silloin ei käydä töissä, vaan tehdään muita mukavia juttuja.

– Onko työpaikka silloin kiinni, kun Mari ja sinä olette lomalla, Raisu ihmettelee.

– Ei suinkaan, sillä meidän työtehtävissämme pitää aina olla jonkun töissä. Silloin kuin me lomailemme, muut ihmiset ja koirat ovat työvuorossa, Touho selittää.

– Mihin lomaa tarvitaan? Tehän tykkäätte Marin kanssa käydä töissä, Raisu vielä tiukkaa.

– Vaikka työ olisi kuinka mukavaa, tarvitaan sen vastapainoksi aikaa tehdä muita tärkeitä asioita. Nyt meillä on aikaa käydä ulkoilemassa ja voin näyttää sinulle joenrannasta hyvän paikan, minne kaivaa kätköjä, Touho lupaa.

Raisua vähän harmittaa, ettei hänellä ole vielä lomaa, kun hän ei käy töissäkään. Touho toteaa, että myös uuden opiskelusta on hyvä pitää lomaa, niin aivot ehtivät kerrata kaikkea aiemmin opittua.

Loma paljastuu kuitenkin hauskemmaksi asiaksi, kuin mitä Raisu oli osannut kuvitellakaan. Lomalla Mari, Ville ja Eemil vievät Raisua ja Touhoa pitkille retkille uusiin paikkoihin. Mari opettaa Eemiliä kokoamaan oikeaoppisen nuotion luontopolun taukopaikalle. Raisu ja Touhokin saavat palaset nuotiossa paistetuista makkaroista.

Mikä sinusta on lomailussa parasta?

puheenaiheet tyo lapset ystavat-ja-perhe
Kommentit (0)
Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *