Osa 9: Mistä taidoista on hyötyä?

Mari tekee usein Raisun kanssa tottelevaisuusharjoituksia. Raisun pitää malttaa jäädä yksin paikalleen, vaikka Mari kävelee kauemmaksi. Liikkua saisi vasta kun annetaan lupa. Paikallaan odottaminen on Raisulle vaikeaa. 

– En ymmärrä, miksi minun pitää osata pysyä paikallani. Minustahan tulee rahakätköjen löytäjä, eikä minun tarvitse seistä missään odottamassa, Raisu harmittelee Touholle. 

Touho kertoo, että monia taitoja tarvitaan kaikissa työtehtävissä. Hyvästä hajuaististakaan ei ole hyötyä, jos ei osaa tarvittaessa odottaa. Kun työskennellään porukassa, muiden pitää pystyä luottamaan siihen, että kaikki tekevät kuten on sovittu – vaikka sitten odottaa, jos se on tarpeen. 

 

Lisäksi on tärkeää, että osaa olla hyvä työkaveri muille.  

– Hyvinä työkavereina pidetään yleensä sellaisia, jotka ovat sekä taitavia omassa työssään että valmiita myös auttamaan muita, Touho kertoo Raisulle. 

Raisu päättää, että hän haluaa olla hyvä työkaveri. Seuraavalla kerralla, kun Mari pyytää Raisua odottamaan, hän seisoo paikallaan kärsivällisesti. Mari kehuu vuolaasti ja antaa herkkupalan palkinnoksi. Ei se ollutkaan niin vaikeaa, nyt kun tiesin miksi tätä pitää harjoitella, Raisu miettii. 

 

perhe opiskelu tyo kirjat
Kommentit (0)
Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *