Mitä kesätekemistä löytyy Jyväskylästä?

Jyväskylä herää eloon kesällä. Laivat palaavat, iltasoitot raikuvat, puistot ja torit täyttyvät kirppistelijöistä ja kadut pyöräilijöistä.

Kasasin ahkerana bujoilijana listan asioista, jotka ovat ilmaisia/lähes ilmaisia/ halpoja tekemisiä Jyväskylässä, ja pakko kokea. Ajattelin jakaa vinkkini teillekin. 

Ulos lukemaan kirjaa! Tähän ihan ehdoton suosikkipaikkani on satama, jonka jo aijemmin mainitsin lempipaikakseni koko Jyväskylässä. Tämä kaupunki on myös terassien luvattu maa, eli jos haluat uhrata muutaman kolikon kahviin, limsaan tai muuhun, ja saada samalla itsellesi hyvän istumapaikan, suuntaa terassille. Me kävimme laivan kannella juomassa limsat viikonloppuna, ja voin suositella!

 Retki Harjun torniin. Oletko ikinä käynyt? Tiesitkö, että sieltä näkee koko Jyväskylän ytimen, ylt ympäri! Nappaa termari mukaan, ja ihastele hetki maisemia. Tai voit tehdä kuten me, ja käydä ostamassa matkalta Take T:stä juomat. 

Tuomiolle viettämään kesäpäivää frisbeegolfin ja uinnin merkeissä. Meillä pelataan frisbeegolfia, ja ratoja on tullut kierreltyä. Tuomion järven rannalta, ihan lentopalloverkkojen ja uimapaikan vierestä lähtee kiertämään rata. Ei muuta kuin kiekkoja nakkelemaan ja sen jälkeen pulahtamaan veteen!

Pyörät alle ja Teeleidiin! Teeleidi on ihan kärkipäässä, mitä tulee Jyväskylän kahviloihin. Uuden sijaintinsa ansiosta tulee vähän urheiltua, kun siellä menee käymään. Suosittelen ehdottomasti kurkkaamaan myös oheismateriaalit, mitä kaupasta löytyy, sillä Teeleidillä on myynnissä ihania postikortteja!

Toivolan vanha piha on elämys. Varsinkin, jos satut olemaan yhtä hurahtanut lankoihin ja design -tuotteisiin, mitä minä. Toivolan vanhalla pihalla palvelee näiden lisäksi myös uusi kahvila, joka pitää käydä ehdottomasti testaamassa! Huhut kertovat, että sieltä on saatavilla paikallisten pienyrittäjien tuotteita. 

Etsi hämähäkkikeinuja. Melkeinpä oma lemppari näistä. Tähän mennessä parhaimmat keinut ovat kyllä löytyneet Mäki-Matin leikkipuistosta! Jos omaat lapsia, (tai olet yhtä lapsenmielinen kuin minä) niin tää paikka on ihan ehdoton ykkönen ! Ja hei, mikäs sen parempaa, kuin napata viltti kainaloon ja mennä kauniina kesäiltana/yönä pötköttelemään keinuun lukemaan kirjaa, tai piirtelemään. 

 

Tekemistä, joka ei ole ilmaista, mutta pakko kokea: Laivaretket! Suuntaa reittisi satamaan, ja nappaa allesi ihana Suomi, sillä tuo laivavanhus on tunnelmallinen ja upea koettava!

Kommentit

Katta /Arki(paska)ruokaa (Ei varmistettu) https://arkispaskaruokaa.blogspot.fi

Jyväskylä on ihana kesäkaupunki! Ennen tuli käytyä joka kesä ja jopa useasti miehen mummon eläessä. Harju on seutuna ihana. Suosittelen myös sisävesiristeilyitä. :) -Katta /Arki(paska)ruokaa

Mira/Blinger Shimmer -blogi (Ei varmistettu) http://blingershimmer.blogspot.fi/

Onneksi kaupungissa kuin kaupungissa on kesäisin vaikka mitä puuhasteltavaa eikä läheskään kaikesta tarvitse edes maksaa :)

Marjo (Ei varmistettu) http://styleheaven-marjorie.blogspot.com/

Jyväskylä on kiva kesäkaupunki. Täytyykin laittaa taas tämän kesän suunnitelmiin mukaan.
Harju on tuttu paikka mutta tornissa sisällä en ole käynyt. Kaunis paikka :)

NelliL (Ei varmistettu) http://villananna.blogspot.fi/

Pari kertaa tullut käytyä Jyväskylässä :)

Kommentoi

You must have Javascript enabled to use this form.