Luonnonkosmetiikkaa aloittelijalle

Tuotteet saatu blogin kautta yritykseltä Love Beauty Oy / Organic Shop Suomi

Lähdin reilu vuosi sitten kokeilemaan luonnonkosmetiikan puolelta löytyviä ihon- ja hiustenhoitotuotteita, jotka ovat tehty mahdollisimman luonnollisista ainesosista.

Syynä tähän oli kyllästyminen erilaisiin kosmetiikkateollisuuden tuottamiin haitallisiin kemikaaleihin. Halusin lisäksi kokeilla ekologisempaa tapaa huolehtia itsestäni.Ympäristön ja kehon kuormittaminen myrkyllisillä raaka-aineilla ei tuntunut enää hyvältä.

Halusin löytää tuotteita, joita olisi helposti saatavilla ihan tavallisissa ruokakaupoissa ja jotka menisivät hyvin myös pieneen budjettiin.

Minulle suositeltiin Virossa valmistettuja Organic Shop -tuotteita, joten päätin kokeilla niitä ensimmäisenä. Organic Shop -tuotteet ovat jokapäiväiseen käyttöön tarkoitettuja ihon- ja hiustenhoitotuotteita, joissa on ihania aisteja hiveleviä tuoksuja. Suurin osa Organic Shop -tuotteista maksavat alle 10 €. Yleensä vain muutamia euroja, riippuen vähän kaupasta.

Rakastan erilaisia huumaavia tuoksuja ja ihastuin oitis Organic Shop Kenyan Mango -vartalokuorintaan n. 5,50 €. Edullisella tuotteella on erinomainen hinta-laatusuhde ja vartalon kuorimisen lomassa tätä herkulliselta tuoksuvaa tuotetta tekee melkein mieli maistaa. Nam!

Toinen suosimani tuote on Organic Shop Sea Depth -mutakasvonaamio n. 4,90 €, jonka orgaaniset levät, meren muta ja hivenaineet ravitsevat, kosteuttavat ja syväpuhdistavat ihoa. Ensin saunaan löylyihin ja sitten mutanaamio kasvoille 10 minuutiksi. Hoidon jälkeen iho on kuin uusi. Erittäin miellyttävää ja pienen pakkauksen ansiosta helppo ottaa mukaan esim. mökille.

Ehdottomasti lempparein kaikista käyttämistäni tuotteista on Organic Shop Coconut & Shea -hiusmaski n. 3,90 €. Olen kärsinyt kuivasta ja hilseilevästä hiuspohjasta koko ikäni. Lisäksi minulla on päänahan vaivana ikävästi kutiava psoriasis, joka puhkeaa aina välillä. Olen jo pidempään käyttänyt psoriasikseen saamani kortisoniliuoksen sijaan tehokosteuttavaa Coconut & Shea -hiusmaskia lähes jokaisella pesulla ja päänahka voi selkeästi paremmin. Lisäksi kosteuttava tuote on tehnyt kuivuuteen taipuvaisista hiuksistani paksummat ja terveemmän oloiset. Asiaan vaikuttaa varmasti myös se, että jätin luonnollisuuspäissäni hiusten värjäämisen kokonaan pois ja keskityn nyt enemmän niiden hoitoon.

No.. Myönnettäköön, että myös pieni latvojen nipsautus kampaajalla voisi varmasti tehdä terää kesän jälkeen.

Olen löytänyt tällä hetkellä itselleni oikein hyvin toimivaa luonnonkosmetiikkaa Organic Shopin tarjonnasta. Ne ovat edullisia ja helposti lähestyttäviä tuotteita luonnonkosmetiikan käytön aloittamiseen. Omaan makuuni jotkut ihonhoitotuotteiden tuoksut, kuten mansikka tai kirsikka, ovat aivan liian ällömakeita, mutta kokeilemalla jokainen löytää omansa. Opiskelu ja tutkiminen luonnonkosmetiikan aiheen tiimoilta siis jatkuu. Aion jatkaa pieneen budjettiin sopivien uusien tuotteiden etsintää ja kokeilemista.

Mitä on luonnonkosmetiikka?

Luonnonkosmetiikassa käytetään mahdollisimman paljon luonnollisia raaka-aineita. Luonnonkosmetiikan valmistamisessa otetaan huomioon ympäristöystävällisyys, eikä siinä käytetä synteettisiä raaka-aineita. Suurin osa luonnonkosmetiikassa vaadituista sertifikaateista kieltää eläinkokeet. Maissa, joissa eläinkokeet vaaditaan voidaan kuitenkin myydä eläimillä testattua sertifioitua luonnonkosmetiikkaa.

Lyhyesti: Synteettiset raaka-aineet sallittuja ainoastaan pienissä määrin tai ei ollenkaan. Voi olla tehty eläinkokeita (yleensä ei), voi sisältää eläinperäisiä raaka-aineita.

Mitä on vegaaninen kosmetiikka?

Vegaaninen kosmetiikka ei sisällä ollenkaan luonnonkosmetiikassa sallittuja eläinperäisiä raaka-aineita, kuten vuohenmaitoa, hunajaa tai mehiläisvahaa. Vegaaninen kosmetiikka on myös eläinkokeetonta. Toisin kuin luonnonkosmetiikassa, vegaanisessa kosmetiikassa voidaan käyttää synteettisiä raaka-aineita.

Lyhyesti: Synteettiset raaka-aineet ovat ok. Ei eläinkokeita, ei eläinperäisiä raaka-aineita.

Aihe tuntuu haastavalta, sillä yhtä oikeaa vastausta jokaiseen tuotteeseen tai asiaan ei välttämättä ole. Voit huomata ostaneesi luonnonkosmetiikkaa, joka olikin testattu eläimillä. Eettistäkö? Tai ostaneesi vegaanista kosmetiikkaa, joka ei olekaan ympäristöystävällistä. Ekologistako? Entäs ne valmistajat, joilta luonnonkosmetiikkaa valmistava yritys tilaa erilaisia ainesosia?

Onneksi tarkempia tietoja erilaisista luonnonkosmetiikan sekä eläinkokeettomuuden sertifikaateista ja tuotteiden valmistajista löytyy aika helposti nykyään. Onnea sopivien tuotteiden etsintään!

Kommentit (0)
Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *