Flirttailusta

Sain blogin ensimmäiset kommentit joulun alla ja samalla myös aihetoiveen! Aamukukka toivoi, että kirjoittaisin flirttailusta. ”Onko se demiseksuaalina sinulle sellaista jota harrastetaan vain kun todella kiinnostaa? Ja millaisesta flirtistä tykkäät? Mitä sillä viestität ja mitä siitä tulkitset toisten viestejä?” Mainio aihe, tartutaampa siis siihen!

114275823_3634d84b09_o.jpg

Ihan ensimmäiseksi jäin tietysti pohtimaan, mitä flirttalu oikeastaan on tai miten se yleisesti määritellään. Siispä tieni vei Wikipediaan, jossa aiheesta todetaan seuraavaa:

”Flirttailu eli keimailu on ihmisten välistä vuorovaikutusta, jolla yleensä osoitetaan seksuaalista tai romanttista kiinnostusta toiseen henkilöön, mutta toisaalta sitä voidaan harrastaa ajankuluksi ilman tavoitteita. Flirttailu voi sisältää ystävällisiä sanoja, kehon ilmeitä tai hetkittäistä fyysistä kontaktia. Flirttailu voi jäädä yksipuoliseksi tai siihen voidaan vastata takaisin. Flirttailua ei tule sekoittaa iskemiseen, jolla on aina tavoite. – -”

Tämä vastaa aika pitkälti sitä, mikä oma käsitykseni flirttailusta on ollut eli, että siinä on tällainen kaksijakoinen piirre. Toisaalta kyse voi olla tuosta oman kiinnostuksen osoittamista ja mahdollisen vastakaiun hakemista ja toisaalta taas sitä voi harrastaa tosiaan leikkimielisesti ja ajanvietteenä ilman sen suurempaa taka-ajatusta. 

Minulle näistä selvästi tutumpaa on tuo jäkimmäinen flirttailun tapa eli leikkimielinen ajanviete ilman taka-ajatuksia. Olen aina ollut ns. hyvä suustani ja kova sanailemaan, minkä lisäksi minulle luonteva tapa osoittaa välittämistä ja kiintymystä on aina ollut toisen koskeminen. Nämä yhdistettynä osin melko leikkisään luonteeseeni tarkoittaa, että tapani kommunikoida mukavien ihmisten kanssa on usein aika flirttaileva, vaikka en heistä romanttisessa mielessä ole lainkaan kiinnostunut. 

Tämän piirteen olen itsessäni tunnistanut jo lukioikäisenä, kun tajusin flirttailevani useammankin kaveripojan kanssa säännöllisesti aina tavatessa. Myöhemmin olen havainnut tekeväni samaa ihmisten kanssa ihan sukupuolesta riippumatta. Toisaalta samoihin aikoihin lukioikäisenä huomasin, että tuo toisenlainen, romanttisilla tai seksuaalisilla taka-ajatuksilla ladattu flirttalu on minulle erittäin vaikeaa ja etenkin niihin aikoihin menin lähinnä ihan täysin lukkoon, jos havaitsin flirttailun taustalla minkäänlaista romanttista takavirettä. 

Nykyisin osaan jo flirttailla jonkin verran myös niissä tilanteissa, joissa tuon takavireen huomaan tai joissa voi olettaa olevan jonkinlaisia sen suuntaisia odotuksia muuten, kuten esimerkiksi treffeillä. En kuitenkaan edelleenkään koe olevani siinä erityisen hyvä ja tämän tyyppinen flirttailu usein (tai noh, silloin harvoin, kun siihen satun törmäämään) hermostuttaa minua.

Luulen, että tässä on hyvinkin pitkälti kyse tuosta Aamukukankin mainitsemasta demiseksuaalisuudestani yhdistettynä taipumukseen ylipäätään ihastua hitaasti ja vasta pidemmän tutustumisen myötä. Kun en itse koe uusiin tuttavuuksiin käytännössä koskaan selkeää romanttista tai seksuaalista vetoa tutustumisen alkumetreillä (vaikka ihmistä muuten kiinnostavana ja tutustumisen arvoisena pitäisinkin), alkaa flirttailu esimerkiksi treffeillä nettideitin kanssa helposti tuntua painostavalta ja ahdistavalta. Tilanteessa kun on silloin jo lähtöjään tietynlainen lataus ja odotusten pohjavire. En halua johtaa muita harhaan ja joutua siihen vaivaannuttavaan tilanteeseen, jossa joutuisin tekemään jonkinlaisen osittaisen torjunnan tai yritämään selittää, että saatan mä suhun ajan kanssa ihastua kovastikin, mutta just nyt en kyllä osaa sanoa vielä mitään. 

Siihen on sitten vaikeampi sanoa, että miltä flirttailu nykyään tuntuisi, jos oikeasti olisin johon kuhun todella ihastunut. Edellisestä kunnon ihastuksesta kun on aikaa.

Tämä taka-ajatuksellinen flirttailu onkin nyt ollut yksin niitä asioita, joihin suhtautumista on oman demiseksuaalisuuden tunnistamisen myötä pitänyt uudestaan alkaa pohtia. Enkä oikeastaan ole vielä flirttailun suhteen päässyt kovin pitkälle. Mutta ehkä vielä jonain päivänä löydän luontevan ja sopivan rennon suhteen myös tähän toiseen tapaan flirttailla.

Millaisia flirttailijoita te muut lilyläiset ja lukijat olette?

Kuva: debaird™ / Flickr (CC BY-SA 2.0)

Kommentit (0)
Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *