Lauluja rakkautta kaipaavalle

Pidän musiikista, se on iso osa jokapäiväistä elämääni. Ei siis ole sattumaa, että soittolistoilleni on päätynyt myös paljon rakkauslauluja ja jotkut niistä ovat saaneet erityistä merkitystä elämässäni. Niinkuin nyt musiikin ystäville usein sattuu. Tässä on listattuna viisi sellaista rakkauslaulua, jotka tällä hetkellä puhuttelevat minua erityisesti ja joiden olen kokenut kuvaavan sellaista rakkauta, jollaisen joskus vielä toivon olevan osa elämääni.

 

Egotrippi – Mian laulu (osat 1 & 2)

https://www.youtube.com/embed/oAyaeArk5bQ” width=”560″>

Olen fanitellut Egotrippiä teini-ikäisestä asti, kuunnellut levyjä ja juossut keikoilla ja festareilla kuuntelemassa. Moni kappale yhtyeen tuotannosta on puhutellut minua eri aikoina, mutta Mian laulu (osat 1& 2) on yksi niistä koskettavimmista. Minulle tämä kappale on kaunis arkinen rakkaudentunnustus sille ihmiselle, joka on pysynyt rinnalla myös vaikeina aikoina. Siinä lauletaan kauniisti siitä, miten toinen on nähnyt myös ne laulajan heikkoudet ja viat, ”mustelmat, arven jokaisen”. Vähitellen tästä kappaleesta on tullut eräänlainen mittatikku, kuvaus siitä, mitä itse etsin, sillä kukaan meistä ei ole naarmuton. Etsin ihmistä, jolle voisin laulaa tämän laulun.

 

Pepe Willberg – Aivan sama mulle mä oon onnellinen

Pepe Willberg on tietysti tuttu muusikko jo vuosien takaa, mutta lähinnä etäisesti ja niiden muutamien miltei kanonisen suosion saaneen hitin kautta. Noin vuosi sitten kaverini suositteli minulle kuitenkin Pepe Willbergin uutta Pepe & Saimaa -levyä ja se vei sydämeni mennessään ja samalla johdatti myös sen varhaisemman Willbergin tuotannon äärelle. Kuitenkin tämä uuden levyn kappale, Aivan sama mulle mä oon onnellinen, vangitsi erityisesti sydämeni. 

Tässä lauletaan sellaisesta tunteesta, jonka haluaisin löytää. Siitä rakastuneen onnesta, josta tekee mieli kertoa kadulla vastaan tuleville tutuille ja tuntemattomille. Tunteesta, jota ei halua eikä pysty peittämään. Toivon, että jonakin päivänä tuntisin yhtä pakahduttavaa onnea, kuin laulun kertoja.

 

Illi – Hukkaa päivä

Todetaan heti alkuun, että tällä kappaleella on ihan hirveä video. Se on korni ja sen päähenkilö, Illi, käyttäytyy siinä kumppaniaan kohtaan jotenkin käsittämättömän peelosti ja moraalittomasti. Mutta itse kappale on onneksi vähän jotain muuta. Siinä kertoja ainoastaan toivoo, että oma rakas ei joutuisi lähtemään, vaan päivä voisi jatkua yhdessä loputtomiin. Ajatus siitä, että omassa elämässä olisi joku, joka ei haluaisi minun lähtevän töihin, on monella tapaa ihana ja tätä tuleekin usein kuunneltua haaveilupäivinä, joina unelmoidaan siitä, mitä voisi olla. Ehkä jonain päivänä joku vielä pyytää minuakin jäämän viereensä.

 

Juha Tapio – Tykkään susta niin että halkeen

Tuttavapiirissäni Juha Tapio ei ole koskaan ollut mitenkään kovinta huutoa. Myönnän, en itsekään ole pahemmin hänen tuotantoaan kuunnellut, mutta TSNEH pääsi jossain välissä livahtamaan soittolistoilleni ja sitä kautta sydämeeni. Tykkään susta niin että halkeen kuvaa lauseena jotenkin mielettömän hyvin sitä tunnetta, kun on oikein ihatunut johonkuhun. Kyllä minäkin tiedän, miltä tuntuu, kun sydän rinnassa meinaa pakahtua vain siksi, että toinen istuu vieressä, koskee tai katsoo silmiin. Se on huumaava tunne. Ja juuri mikään muu kappale ei nosta sitä tunnetta minussa pintaan samaan tapaan kuin TSNEH nostaa.

 

Antti Tuisku – Hyökyaalto

 

Kappas, listalle tuli vian suomenkielisiä kappaleita. Ei siis kielellisesti mitenkään erityisen edustava otos musiikkimaustani, mutta toisaalta ehkä näiden kappaleiden teksti puhuttelee minua erityisesti ostittain juuri siksi, että ne ovat suomenkielisiä, siis omalla äidinkielelläni kirjoitettuja. Ehkä niistä siksi välittyy tunne keskimääräistä paremmin. 

Musiikista ja rakkauslauluista tulen varmasti kirjoittamaan jatkossakin, sillä tältäkin listalta jäi monta hyvää vaihtoehtoa pois. Jatko-osaa odotellessa kiinnostaisi kuitenkin, mitkä ovat mahdollisten lukijoideni elämän puhuttelevimmat rakkauslaulut?

Kommentit (0)
Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *