Rakkauden algoritmit

Tänään TV1:ltä tuli Prisma-dokumentti Löytyykö rakkaus netistä?, jossa tarkastellaan nettideittailua tieteen näkövinkkelistä. Dokumentissa juontaja Xand van Tulleken ja matemaatikko Hannah Fry käyvät läpi erilaisia nettideittailuun liittyviä tutkimuksia, vertailevat erityyppisiä sovelluksia sekä sitä, toimiiko algoritmi vai ihmisen oma intuitio paremmin.

Telkkarissa tulee paljon deittailuaiheisia ohjelmia, mutta tieteellinen tulokulma nettideittailuun on harvinaisempi. Siksi ainakin tämä nörtti intoili kovasti dokumentista etukäteen, enkä myöskään pettynyt. Dokumentti oli kiinnostava, informatiivinen, muttei saarnaava vaan utelias ja sopivasti leikkimielinenkin. Tällaista dokumenttia katsoo mielellään.

Suosittelen siis dokumenttia lämpimästi kaikille deittailun tieteellisemmästä puolesta kiinnostuneille! Dokumentin TV-esitysajat ja linkki Areenaan löytyvät täältä.

17-7730158c1403a55a3a.jpg

Kuva: BBC 2015

Ps. Viimeisestä päivitykestä on vierähtänyt yhdeksän kuukautta, hupsista. Kyllä, siihen oli omat hyvät syynsä ja ei, syy ei ole seurustelukumppanin löytyminen. Saatan palata aiheeseen myöhemmin, mutta näin alkuun ajattelin käynnistellä kirjoittamista uudestaan vähän kevyemmin.

Kommentit (0)
Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *