Rakkausnörtti

1472685911_ec135bbe99_o.jpg

Minusta on tullut rakkausnörtti.

Olen ollut koko pienen ikäni jonkinasteinen nörtti. Innostun asioista hyvin intohimoisesti ja pidän epäironisesti myös monista ”epä-cooleista” jutuista. Yleisesti ottaen olen ollut aina tiedonjanoinen, tykännyt koulusta ja kerännyt päähäni kasoittain enemmän tai vähemmän hyödyllistä nippelitietoa (jonka ripottelu keskusteluihin on toisinaan  jopa ärsyttänyt ihmisiä – etenkin lukioaikoina).

Määritelmäni nörttiydestä on aina ollut aika laaja ja vastaa pitkälti esimerkiksi Facebookin Geek Women Unite! (Finland) -ryhmän määritelmää: ”Nörtti tai giikki on jostain asiasta tai harrastuksesta intohimoisesti kiinnostunut ihminen.” Omista nöräyskohteistani osa on ja pysyy, kuten kirjat ja tietynlainen populaarikulttuuri, kun taas toiset ovat välillä nousseet ja saattaneet sitten taas hiipua taka-alalle.

Nyt uusimpana nöräyksenkohteekseni on selvästi noussut rakkaus, ihmissuhteet ja ihmisen seksuaalisuus sekä kaikki niihin liittyvä tieto. Siis tämän blogin aihepiirit reilusti oman henkilökohtaisen elämäni tarpeita laajemmin. Minusta on siis tullut seksuaalisuus-, ihmissuhde- ja rakkausnörtti, tosin enemmän painottuen näihin kahteen viimeiseen.

Kuten moni muukin nörttiyslajini, tämäkin alkoi vähitellen. Ensin se oli yleistä kiinnostusta uusiin aiheisiin, luin juttuja, kun niitä tuli vastaan. Innostuin keskustelemaan aiheesta tavallista enemmän. Sitten aloin itse hakea hakea netistä artikkeleja eri näkökulmista ja nyt tämän talven aikana, samoihin aikoihin tämän blogin syntymisen kanssa, olen edennyt yksittäisistä artikkeleista kirjoihin. Niitä on tullut varattua kirjastosta ja nyt jopa ostettua, kun ei ollut kirjastosta saatavilla (tästä lisää lähiaikoina).

Tästä ilmiöstähän tämän blogin perustamisessakin on kai ollut osittain kyse. Toisaalta minulla oli ja on tarve puhua mäistä aiheista omasta näkökulmastani, mutta toisaalta aihe on kiinnostanut ja kiinnostaa kasvavassa määrin myös laajemmin. Se tulee varmasti näkymään kirjoitusten aiheissa yhä enemmän. Esimerkiksi niistä mainitsemistani kirjoista kirjoitan ainakin osasta varmasti ja pari laajempaa, useita lähteitä hyödyntävää aihettakin on mielessä.

Odotan itse mielenkiinnolla, mitä tulevaisuus blogin kanssa tuo tullessaan – toivottavasti tekin!

Kuva: L. Whittaker /Flickr (CC BY 2.0)

Kommentit (0)
Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *