Riitelyä samalla kaavalla

Oletteko huomanneet, että ihminen toistaa samoja kaavoja tiedostaen tAi tiedostomatta? Itse teen paljon asioita saman kaavan mukaisesti vaikka aina päätän, että nyt en enää tee näin. 

Teen esim.joka maanantai sen päätöksen, ett nyt minä aloitan laihduttamaan.  Olen laihtunut jo monia kymmeniä kiloja, mutta nyt on SE maanantai joka napsia ne viimeiset häiritsevät kilot pois! 

Puhun ystävien kanssa hyvin samalla kaavalla puhelimessa tai naamatusten. Ekana yritän keskittyä pelkästään heidän ongelmiin ja hyvin nopeasti huomaan, että keskustelu on kääntynyt minuun. Mutta sitten kun tiedän, että ongelmani ovat suuria tai tiedän, että ystäväni saattavat tuomita minut, hiljenen! 

Olen huomannut saman kaavan riitelyssä. Toistamme samaa kaavaa. Kerryn aluksi päivän aikana ”syyn” riidellä ja sen jälkeen riidan päälle kytkeminen menee napin painalluksella. Alamme keskustelemaan missä menee vikaan ja saan lisää tulta perseen alle ja alan vaatimalla vaatimaan Rakastani sanomaan, että hän haluaa erota. Sitten hän sanoo sen ja minä vedän itkupotkuraivareissa pitkin kämppää ja saan hänet pyörtämään puheensa. Ja sitten taas sovitaan ja odotellaan seuraavaa riitaa.

Emmekö me voisi oppia asioita hoitamaan uudella tavalla yhtä nopeasti kun toimimme kaavan mukaisesti

 

 

suhteet rakkaus
Kommentit (0)
Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *