Ladataan...

Vietin viime viikonlopun vaihtariaikaisen ystäväni uudessa kotikaupungissa Hollannissa. Kun yritin ostaa junalippua kohteeseeni, tuli vastaan mielenkiintoisia ongelmia: automaatin näppiksessä ei ole heittomerkkiä ja kyseisen kaupungin nimi alkaa nimenomaan heittomerkillä. Kikkailun jälkeen oikea nimi kuitenkin löytyi:

‘s-Hertogenbosch

Kun pikkuhiljaa kohteeseen päästyäni selvisin todella hämmentävän nimen aiheuttamasta tuskasta, näinkin ympärilläni erittäin suloisen pienen kaupungin. ‘s-Hertogenbosch (tai kavereiden kesken Den Bosch) on ilmeisesti hollantilaisten itsensä suosima viikonloppukohde, Alankomaiden Porvoo, jossa vanha arkkitehtuuri on säästynyt maailmansotien tuholta.

Markkinatunnelmaa.

Meitä rankaisi hieman ankea sää ja vietimme osan viikonlopusta ystävämme polttareissa Rotterdamin lähellä mönkien mudassa, joten olisimme voineet tutustua kaupunkiin enemmänkin, mutta yleisesti ottaen Den Bosch oli erittäin positiivinen kokemus. Kaunista vanhaa arkkitehtuuria, paljon kiinnostavia ravintoloita ja baareja, aivan supermahtava paikallinen herkku Bossche Bol ja sopiva skaala: kaikkialle voi kävellä. Ensi kerralle jäi ainakin Hieronymus Bosch -museo sekä kanaalikierros veneellä.

Lauantaiaamuna pyörimme kaupungin torilla ja sen ympäristössä järjestettävillä markkinoilla. Paikalla oli erittäin paljon juustomyyjiä (mmm!), joilta kaikilta sai juustomaistiaisia (!!), joten olin erittäin tyytyväinen. Saksasta autolla paikalle tullut kamuni osti kylmälaukun täyteen kaikenlaisia herkkujuustoja. Olin kateellinen, etten tullut ottaneeksi käsimatkatavaroihin repun sijasta kylmälootaa.

Madafakin Bossche Bol! Tummalla suklaalla päällystetty ohuesta taikinasta tehty pallo, jonka sisällä on.... KERMAVAAHTOA!

Rakastan käydä matkoilla ruokakaupoissa ja hollantilainen Albert Heijn on ehkä yksi tähänastisista ruokakauppasuosikeistani. Erityisesti puolivalmisteosasto sai sydämeni sykkimään, esimerkiksi paketit, joissa oli kaikki tarvittava tiettyä ruokalajia varten (vaikkapa munakoisocurry) olivat nerokkaita.

Lounaalle haahuilimme vahingossa Pilkington’siin, joka osoittautui erittäin söpöksi brittihenkiseksi paikaksi, josta olisi saanut mm. aika mellevän näköisen iltapäiväteepaketin. Meitä palveli varmaan ensimmäisessä työpaikassaan oleva teini, jota jännitti englannin puhuminen niin, että kädet tärisivät. Sympatiseerasin. Kaupungissa asuva ystäväni suositteli myös La Cocotte -nimistä mestaa, mutta emme valitettavasti ehtineet käydä nauttimassa herkkuja polttarikiireiden takia.

Jos olet menossa Alankomaihin, niin lämmin suositus kaupungille, jolla on lähes mahdoton nimi.

<3: Laura

P.S. Den Bosch on niissä juna-asemien automaateissa sama kohde kuin ‘s-Hertogenbosch.

 

Ladataan...

Tämän blogin postaukset saavat alkunsa jaetussa verkkokansiossa, jonka nimi ei tietenkään ole Randolfin hipat, vaan Wanhat Cantturat. Kansiossa on muun muassa julkaisuaikataulu, lista idoleistamme ja liuta postausideoita. Kansion perukoilta löytyy lista nimivaihtoehdoista, joita harkitsimme tälle blogille:

Muikkula

Nekkula

Kukkula

Liima

Kerho

Muori

Muikkelsson

MeidänPerse

Klubi

Muija

Muijala

Liima & Mäyrä

Liira

Iso Nelonen

Kierre

WC

Randolfin hipat

Mun paksu tipu

Viimeisenä finaalikolmikko, jonka kärkeen Randolfin hipat kohosi, siitäkin huolimatta, että se on vaikea muistaa ja sitä on vaikea taivuttaa. Nimi ei ole omista päistämme peräisin, vaan se on John Lennon panee omiaan/Hispanialainen jakovainaa -teoksesta pöllitty. Lennonin sieluntuotos on vedenjakaja meidän kahden luku-urillamme. Piskuinen kirjanen sijoittuu Lennonin hapokkaaseen kauteen ja hyvä niin! Tuskin kukaan kykenisi tuollaiseen absurdiuteen selvin päin. Tai jos kykenisi, ei sitä julkaistaisi, ellei julkisuusarvo olisi Beatles-luokkaa. Oma lukunsa on Anselm Hollon suomennos, joka on taideteos itsessään! Pätkä Randolfin hipat -novellia löytyy ihka ensimmäisestä postauksestamme.

Mikä nimivaihtoehdoista on suosikkisi?

<3: Mertta & Laura

Kuva: Puumalan Siltakemmakat muutama vuosi takaperin

Ladataan...

1. Miksei Helsingistä saa juustoranuja?

2. Saako jostain lainaan pumppua, jolla voisi täyttää koripallon? En haluaisi ostaa.

3. Miksi Lidl poisti paistopisteeltä bagelit? Niissä oli täydellisen tahmea koostumus!

4. Mikseivät metron reunimmaiset matkustajat väistä poistuvia tovereitaan ovista ulos, vaan jököttävät ihmismuurina pyynnöstä ja käden heilutuksesta huolimatta? Ei se metro lähde ennen kuin kaikki ovat takaisin kyydissä!

5. Miksei enää saa olla mitään mieltä mistään, vaan kaikki täytyy kokea? “Siis mä itse henkilökohtaisesti koen, että tämä kaavio on turha”. Suomeksi: Mielestäni tämä kaavio on turha.

6. Miksi Finnairin lennoilla enää servietit ovat Marimekkoa ja kupit jotain bulkkischeissea?!

7. Miksi lääkärikeskus Herhiläinen (nimi muutettu) haluaa teettää kaikki mahdolliset astmatestit, mutta terveyskeskukseen kelpaa 20 vuotta sitten tehty diagnoosi? Eivätkö ne Herhiläisessä tiedä, että astma on parantumaton sairaus? Eräs Insinööri kommentoi näin: "Jopa täysin terveille ihmisille tehdään kaikki testit spirometriasta peräsuolitähystykseen kun käy valittamassa vuotavaa nenää."

8. Miksi hyvät ohjelmat (ETA, Sohvikset, Docventures) alkavat niin myöhään? Me emme jaksa valvoa, koska meidän pitää herätä töihin.

9. Mistä saa Milkyway-sikareita, eli niitä semmoisia lieriönmuotoisia suklaapatukoita, joissa on kova kuori ja töhnää sisällä?

10. Miksi pyörän valo varastetaan tai hajoaa noin vuoden sisällä hankkimisesta? (On kokeiltu halvat ja kalliit.)

<3: Mertta & Laura

Pages