Ladataan...

Tämän blogin postaukset saavat alkunsa jaetussa verkkokansiossa, jonka nimi ei tietenkään ole Randolfin hipat, vaan Wanhat Cantturat. Kansiossa on muun muassa julkaisuaikataulu, lista idoleistamme ja liuta postausideoita. Kansion perukoilta löytyy lista nimivaihtoehdoista, joita harkitsimme tälle blogille:

Muikkula

Nekkula

Kukkula

Liima

Kerho

Muori

Muikkelsson

MeidänPerse

Klubi

Muija

Muijala

Liima & Mäyrä

Liira

Iso Nelonen

Kierre

WC

Randolfin hipat

Mun paksu tipu

Viimeisenä finaalikolmikko, jonka kärkeen Randolfin hipat kohosi, siitäkin huolimatta, että se on vaikea muistaa ja sitä on vaikea taivuttaa. Nimi ei ole omista päistämme peräisin, vaan se on John Lennon panee omiaan/Hispanialainen jakovainaa -teoksesta pöllitty. Lennonin sieluntuotos on vedenjakaja meidän kahden luku-urillamme. Piskuinen kirjanen sijoittuu Lennonin hapokkaaseen kauteen ja hyvä niin! Tuskin kukaan kykenisi tuollaiseen absurdiuteen selvin päin. Tai jos kykenisi, ei sitä julkaistaisi, ellei julkisuusarvo olisi Beatles-luokkaa. Oma lukunsa on Anselm Hollon suomennos, joka on taideteos itsessään! Pätkä Randolfin hipat -novellia löytyy ihka ensimmäisestä postauksestamme.

Mikä nimivaihtoehdoista on suosikkisi?

<3: Mertta & Laura

Kuva: Puumalan Siltakemmakat muutama vuosi takaperin

Ladataan...

1. Miksei Helsingistä saa juustoranuja?

2. Saako jostain lainaan pumppua, jolla voisi täyttää koripallon? En haluaisi ostaa.

3. Miksi Lidl poisti paistopisteeltä bagelit? Niissä oli täydellisen tahmea koostumus!

4. Mikseivät metron reunimmaiset matkustajat väistä poistuvia tovereitaan ovista ulos, vaan jököttävät ihmismuurina pyynnöstä ja käden heilutuksesta huolimatta? Ei se metro lähde ennen kuin kaikki ovat takaisin kyydissä!

5. Miksei enää saa olla mitään mieltä mistään, vaan kaikki täytyy kokea? “Siis mä itse henkilökohtaisesti koen, että tämä kaavio on turha”. Suomeksi: Mielestäni tämä kaavio on turha.

6. Miksi Finnairin lennoilla enää servietit ovat Marimekkoa ja kupit jotain bulkkischeissea?!

7. Miksi lääkärikeskus Herhiläinen (nimi muutettu) haluaa teettää kaikki mahdolliset astmatestit, mutta terveyskeskukseen kelpaa 20 vuotta sitten tehty diagnoosi? Eivätkö ne Herhiläisessä tiedä, että astma on parantumaton sairaus? Eräs Insinööri kommentoi näin: "Jopa täysin terveille ihmisille tehdään kaikki testit spirometriasta peräsuolitähystykseen kun käy valittamassa vuotavaa nenää."

8. Miksi hyvät ohjelmat (ETA, Sohvikset, Docventures) alkavat niin myöhään? Me emme jaksa valvoa, koska meidän pitää herätä töihin.

9. Mistä saa Milkyway-sikareita, eli niitä semmoisia lieriönmuotoisia suklaapatukoita, joissa on kova kuori ja töhnää sisällä?

10. Miksi pyörän valo varastetaan tai hajoaa noin vuoden sisällä hankkimisesta? (On kokeiltu halvat ja kalliit.)

<3: Mertta & Laura

Ladataan...

Huomenna se alkaa, nimittäin Suomen suurin leffafestari, joka on niin täynnä mielenkiintoisia elokuvia, että vaikea on vetästä ihan täysi huti vaikka valitsisi elokuvat aikataulusta silmät sidottuna. Haluamme kuitenkin avustaa runsaudenpulasta johtuvassa valinnanvaikeudessa, joten tässäpä Randolfin hippojen tärpit R&A-festareille. Näiden lisäksi katalogista on merkattu yli kymmenen leffaa, eli itse aion syyskuun viimeisen viikon tehdä töitä niin vähän kuin mahdollista istua leffassa niin paljon kuin perse kestää.

Sorry to Bother You

Boots Rileyn esikoisohjausta markknoidaan absurdina sci-fi-komediana, joka lyö Michel Gondynkin laudalta. Puhelinmyyjän surrealistisesta arjesta kertova leffa on meidän ykköstärppi.

M

Entinen iskelmäprinsessa Anna Eriksson on kaikessa hiljaisuudessa tehnyt kokeellisen elokuvan Marilyn Monroesta. Koko yhtälö, samoin kuin Venetsian elokokuvajuhlilla pätkän nähneiden kriitikoiden kommentit (“kummallinen, outo, hämmentävä, visionäärinen”, on niin kiinnostava kokonaisuus, että tämä on pakko nähdä.

RBG

Pioneerifeministi ja Yhdysvaltain korkeimman oikeuden tuomari Ruth Bader Ginsburg on kiinnostava niin työnsä, asemansa kuin henkilönsä puolesta. Dokkarissa kuvataan myös Bader Ginsburgin ja hänen aviomiehensä Martinin yli 50 vuotta kestänyttä rakkaustarinaa, jonka aikana puolisot ovat tukeneet toisiaan.

Ei koskaan enää

Aino Sunin dokkari kuvaa räppäri Mercedes Bentson, siis Linda-Maria Roineen, elämää ja hänen irrottautumistaan huumekoukusta ja väkivaltaisesta parisuhteesta. Illalla järjestetään Dubrovnikissa myös lähisuhdeväkivallan vastainen Viimeinen isku - Ei koskaan enää -klubi.

Black 47

Koska minulla on sydämessäni Irlannin mentävä aukko, kiinnostaa suuren nälänhädään aikaan sijoittuva irlantilainen kostowestern todella paljon. Tämä saattaa olla yhtä ukkojen pyssysankarointia, mutta antikolonialistinen premissi väpäjyttää tuntosarviani sen verran, että aion ehdottomasti mennä katsomaan tämän.

Lisäksi kiinnostavat erityisesti Kesä, Raja ja The Miseducation of Cameron Post, jotka ovat kaikki onneksi tulossa Suomessa muutenkin levitykseen. Tein nimittäin keväällä emämokan ja buukkasin itselleni reissun juuri ensimmäisen R&A-viikonlopun päälle. Kriittinen munaus! Onneksi jää kuitenkin viikko aikaa tapittaa leffoja.

Mitä aiotte ehdottomasti mennä katsomaan Rakkautta & Anarkiaa -ohjelmistosta?

<3: Laura

Kuva: Atlantic Films

Pages