5 x Rakkautta & Anarkiaa

mocp_fi_web_large.jpg

Huomenna se alkaa, nimittäin Suomen suurin leffafestari, joka on niin täynnä mielenkiintoisia elokuvia, että vaikea on vetästä ihan täysi huti vaikka valitsisi elokuvat aikataulusta silmät sidottuna. Haluamme kuitenkin avustaa runsaudenpulasta johtuvassa valinnanvaikeudessa, joten tässäpä Randolfin hippojen tärpit R&A-festareille. Näiden lisäksi katalogista on merkattu yli kymmenen leffaa, eli itse aion syyskuun viimeisen viikon tehdä töitä niin vähän kuin mahdollista istua leffassa niin paljon kuin perse kestää.

Sorry to Bother You

Boots Rileyn esikoisohjausta markknoidaan absurdina sci-fi-komediana, joka lyö Michel Gondynkin laudalta. Puhelinmyyjän surrealistisesta arjesta kertova leffa on meidän ykköstärppi.

M

Entinen iskelmäprinsessa Anna Eriksson on kaikessa hiljaisuudessa tehnyt kokeellisen elokuvan Marilyn Monroesta. Koko yhtälö, samoin kuin Venetsian elokokuvajuhlilla pätkän nähneiden kriitikoiden kommentit (“kummallinen, outo, hämmentävä, visionäärinen”, on niin kiinnostava kokonaisuus, että tämä on pakko nähdä.

RBG

Pioneerifeministi ja Yhdysvaltain korkeimman oikeuden tuomari Ruth Bader Ginsburg on kiinnostava niin työnsä, asemansa kuin henkilönsä puolesta. Dokkarissa kuvataan myös Bader Ginsburgin ja hänen aviomiehensä Martinin yli 50 vuotta kestänyttä rakkaustarinaa, jonka aikana puolisot ovat tukeneet toisiaan.

Ei koskaan enää

Aino Sunin dokkari kuvaa räppäri Mercedes Bentson, siis Linda-Maria Roineen, elämää ja hänen irrottautumistaan huumekoukusta ja väkivaltaisesta parisuhteesta. Illalla järjestetään Dubrovnikissa myös lähisuhdeväkivallan vastainen Viimeinen isku – Ei koskaan enää –klubi.

Black 47

Koska minulla on sydämessäni Irlannin mentävä aukko, kiinnostaa suuren nälänhädään aikaan sijoittuva irlantilainen kostowestern todella paljon. Tämä saattaa olla yhtä ukkojen pyssysankarointia, mutta antikolonialistinen premissi väpäjyttää tuntosarviani sen verran, että aion ehdottomasti mennä katsomaan tämän.

Lisäksi kiinnostavat erityisesti Kesä, Raja ja The Miseducation of Cameron Post, jotka ovat kaikki onneksi tulossa Suomessa muutenkin levitykseen. Tein nimittäin keväällä emämokan ja buukkasin itselleni reissun juuri ensimmäisen R&A-viikonlopun päälle. Kriittinen munaus! Onneksi jää kuitenkin viikko aikaa tapittaa leffoja.

Mitä aiotte ehdottomasti mennä katsomaan Rakkautta & Anarkiaa -ohjelmistosta?

<3: Laura

Kuva: Atlantic Films

Kommentit (0)
Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *