5 x Sodankylän elokuvajuhlien tärpit

Vuoden odotetuin viikko alkoi eilen yöjunaseikkailulla Helsingistä Rovaniemelle ja jatkui tänään Rovaniemeltä Eskelisen Lapinlinjoilla Sodankylään. Tänään pääsemme myös itse asiaan, eli katsomaan elokuvia! Aiempina vuosina meille on kehittynyt aika hyvä päivärytmi, johon kuuluu päivässä kolme-neljä elokuvaa, yksi kämpillä kokattu ateria ja iltasnäki ulkona.

Elokuvatarjonnassa on tänä vuonna paljon kotimaisia leffoja, mutta meillä on linjauksena keskittyä sellaisiin pätkiin, joita ei välttämättä näe missään muualla. Tässä Rudolfin kippojen pakko nähdä -valinnat Sodankylän elokuvajuhlille:

Asako I & II

Kuvauksen perusteella tästä tulee mieleen Richard Ayoaden elokuva The Double, jossa vilahtaa myös itse iso-D, siis Danny. Japanilaisessa leffassa nuori nainen rakastuu kahteen erilaiseen, mutta samannäköiseen tyyppiin.

Oh Mercy!

Arnaud Desplechinin poliisileffa perustuu osittain dokkariin poliisin työstä pohjoisranskalaisessa Roubaix’n kaupungissa. Rooleissa mm. Léa Seydoux.

The Song of the Tree

Kirgisialainen musikaalispektaakkeli! Kirgisialainen musikaalispektaakkeli! Kirgisialainen musikaalispektaakkeli!

The Day I Became a Woman

Marzieh Meshkinin ohjaama leffa kertoo itseään etsivistä iranilaisista naisista epäoikeudenmukaisessa yhteiskunnassa. Elokuva koostuu kolmesta erillisestä tarinasta, jotka lopulta yhdistyvät.

Touki Bouki

1973 tehty Djibril Diop Mambétyn elokuva kuvaa nuoria miehiä, jotka haaveilevat lähdöstä Eurooppaan. Esittelytekstin mukaan Touki Bouki on afrikkalaisen elokuvan merkkipaalu, jonka rakenne ei tottele länsimaisia kaavoja, vaan lainaa afrikkalaisesta tarinankerronnan perinteestä.

 

Elokuvien suhteen Sodankylässä on aina runsaudenpula. Tekisi mieli katsoa kaikki ja jokainen! Perinteisiin kuuluu myös elokuvateatteriin nukahtaminen sekä ehdottomasti karaokenäytökset. Torstaina karaokessa on Moulin Rouge, Lauran suosikki, jota Mertta ja ystävämme Juristi inhoavat. Lauantaina karaokeleffana on Badding, joka lienee sopivan kaikkien makuun, vaikka olisi niin sydämetön, että ei välitä Moulin Rougesta.

Moikataan, kun törmätään!

<3: Laura

P.S. Muistakaa, että Sodankylästä löytyy myös maailman pohjoisin Lidl!

kulttuuri leffat-ja-sarjat
Kommentit (0)
Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *