Liimataisen lämmin kikhernesalaatti

IMG_20170810_133802.jpg

En todellakaan ole mikään oman elämäni Nigella. Paitsi siinä mielessä, että pyörin iltaisin availemassa jääkaapin ovea ja tutkimassa, josko sinne jumalan armosta olisi ilmestynyt esimerkiksi juustolautanen. Tähän mennessä ei vielä ole.

Ruoanlaitto on siis enemmänkin välttämätön paha kuin suuri ilo, vaikka syömisestä ja ruokailuiden suunnittelusta tykkäänkin. On kivaa suunnitella juhliin naposteltavia tai viedä kakkua vappubileisiin, mutta arkiruoan laittaminen ei kamalasti inspiroi. Siksipä ajattelin jakaa pari reseptiä, joista ekaa inspiroi 2000-luvun alussa näytetty Tiinan keittiössä -ohjelma (ihan hullun amazing!). Se on tullut nyt kesän aikana uusintana ja joku mun sisäinen kello ajaa mut telkkarin eteen arkisin kello 18:00. Toivon, että Tiinan skånelaismurteella kerrotut läpät uusittaisiin telkkarissa tästä hamaan ikuisuuteen.

Eli tässäpä Liimataisen lämmin kikhernesalaatti inspirerad av Mat-Tina.
 

IMG_20170810_153235.jpg

Liimataisen lämmin kikhernesalaatti

1 prk kikherneitä (ostan aina valmiiksi liotettuja, en pysty sellaiseen suunnitelmallisuuteen, mitä liottaminen vaatii)
couscousia
aurinkokuivattuja tomaatteja
paprika
kesäkurpitsaa
sipulia
juustokuminaa
paprikajauhetta
valkosipulia
rosmariinia
suolaa

pippuria
öljyä

 

Ensiksi kipataan kikherneet kippoon ja niiden sekaan aurinkokuivattuja tomaatteja öljyjensä kera. Mä saksin aina tomaatit pienemmiksi, koska jos niitä yrittää leikellä leikkuulaudalla, niin koko keittiö on öljyssä. Perään vähän juustokuminaa, paprikajauhetta, suolaa ja pippuria oman maun mukaan. Jätetään kikherneet maustumaan.

Sittenpä laitetaan uuni lämpiämään ja pilkotaan paprikaa, kesäkurpitsaa, sipulia ja oikeastaan mitä vain kasviksia (mulla taisi esimerkkiannoksessa olla myös kukkakaalia) mitä jääkaapista sattuu löytymään. Kasvikset heitetään uunipellille ja päälle öljyä, pari silputtua valkosipulinkynttä sekä rosmariinia. Kasviksia paahdetaan sen verran, että ne näyttävät kivan kärtsänneiltä. Luin itse Kuukausiliitettä tän uunitusajan, joten en osaa sanoa kauan siihen meni. Ehkä 20 minsaa?

Viimeiseksi pitää enää tehdä couscous. 2 dl couscousia kippoon ja päälle saman verran kiehuvaa vettä. Kansi päälle ja kohta on valmista. Kun vesi on imeytynyt couscousiin, voi couscousit heittää samaan kippoon kikherneiden kanssa. Kikherneisiin saa laittaa ihan reilusti öljyä aurinkokuivatuista tomaateista, sillä couscous imee sitä hyvin. Sitten lopuksi kasvikset uunista päälle ja avot! Itse heitin kylkeen hieman kreikkalaista jogurttia kastikkeeksi, mutta olisi mennyt ilmankin, jolloin olisi saanut vegaanisen annoksen.

Tämä ruoka on aikamoinen saavutus multa, sillä tavallisesti kokkaan lämpimiä voileipiä (ysäriklassikko!) tai vanhaa kunnon mozaötkyä (kuten täällä kerrotaan). Kiinnostaako tällaisten kokkausrajoitteisten ruokajutut? Jatkoa saattaa seurata myös best of einekset -sarjaan.

 <3: Laura

hyvinvointi liikunta