Affirmointi toimii Tampereella

IMG_20161004_180058005.jpg

Jaksan vuodesta toiseen jauhaa rakkaudestani Tampereeseen. Asuin siellä opiskeluvuoteni ja kaipaan toistuvasti takaisin, vaikka Helsingissäkin on aika kivaa. Kohta Tampereella on myös ratikka, joka on vähän niin kuin metro, niin ei siellä tulis edes Länsimetroa ikävä.

Tällä kertaa ohjelmassa oli Tampere-talolla La Bohème -ooppera, jonka produktiossa mukana oleva ystävämme markkinoi meille ooppera-aloittelijoille sopivaksi. Ja niinhän se olikin. Tosin mua ärsytti suuresti teoksen sijoittaminen 1950-luvun lopulle (vai 60-luvun alkuun? Koska se Algerian sota olikaan?), koska boheemielämä ja Pariisi ja fin de siècle nyt vain kuuluvat yhteen. Jatkoin teemaa myös kotona katsomalla Moulin Rougen, joka on kyllä todella levoton elokuva. Itketti edelleen.

Perjantaina kävimme löylyttelemässä ja jäähdyttelemässä Laukontorin Kuuma-saunassa. Oli kuuma. Oli myös kylmä, koska oli avanto, jossa koko porukka reippaasti visiteerasi. Kokonaisuutena Kuuma oli ihan kuin Löylyn pikkusisko, jossa kaikki tilat olivat vähän turhan pieniä ja ahtaita (Löylyssähän vain pukuhuoneet ovat niin naurettavan pienet, etten ymmärrä, miten kukaan on koskaan voinut suunnitella sellaiset).

Kuumassa ei ole sisävilvoittelutilaa eikä miesten pukkareissa ollut lainkaan suihkuja. Naisten (minimimaalisessa) pukkarissa oli kyllä suihku, jonka ansiosta koko pukuhuone oli kuuma ja kostea kuin Mombasa.

IMG_20160907_152539801_HDR.jpg

Perjantaina sekoilu jatkui Pakkahuoneella ja Klubilla VALOA-festareiden muodossa. Esiintyjät olivat vähän pettymyksiä, paitsi tietty Litku Klemetti, joka oli awesome. Illan suurin menestysnumero oli kuitenkin taksin affirmointi. Olen tunnettu joskus vähän huonosta taksikäyttäytymisestäni.

Tällä(kin) kertaa hyppäsin taksiin, jota en ollut tilannut. Sössötin kuitenkin kuskille, että juujuu, on tämä minun tilausnumeroni. Hän ei ihan uskonut minun nimeni olevan Esa Kippuri, jolla taksi oli tilattu (nimi muutettu). Kuin taikaiskusta itse Esa kuitenkin ilmaantui paikalle ja antoi siunaksensa taksin ja minun liitolle. Esa lähetti meidät hymyissä suin matkaan ja sanoi tilaavansa itselleen uuden taksin, kun heidän seurueellaan vielä kestääkin. Kiitos, Esa! Lupaan, etten enää ikinä ryövää muiden takseja, vaikka ilmeisesti taksin affirmointi omakseen onnistuu ainakin Tampereella.

Sitä saa mitä universumilta tilaa, vaikka se olisikin jonkun muun tilaama taksi.

<3: Laura

Kuvat: Aiemmilta ja aurinkoisemmilta Tampereen-retkiltä. Nyt vain satoi vettä ja oli harmaata.

Kommentit (0)
Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *