Feminismiä ja alapäähuumoria

Nyt kuulolle kaikki alapäähuumorista nauttivat feministit: olen löytänyt teille lähes täydellisen teatteriesityksen. Räppääviä maksalaatikoita, mahtavaa kalevalaislausuntaa ja muutaman lempihahmon suomalaisesta telkkarista sisältävä Helsingin kaupunginteatterin Hansu ja Pirre – mieleni minun tekevi on esitys juuri teille!

hansujapirre8.jpg

 Kuva Helsingin kaupunginteatteri / © Aki Loponen, Pictuner Oy

Jos Hansu ja Pirre eivät ole hahmoina tuttuja, niin heihin voi tutustua etukäteen Yle Areenassa (oma lempijakso on osa 2: Grillaamassa, koska siinä on mukana Koljosen tiekiista!). Fakta homma on tullut telkkarista ennen mun syntymääni, mutta kiitos äidin nauhottamien VHS-kasettien pääsin tutustumaan Hansuun (Riitta Havukainen) ja Pirreen (Eija Vilpas) jo lapsena.

Teatterin lavalla Hansu ja Pirre ovat ytimeltään toki samanlaisia kuin telkkarissa, paitsi ehkä Hansu, joka on selvästi päässyt yli Auliksen kuolemasta. Hansu ja Pirre viljelevät mm. häpykarvavitsejä ja parhaimmillaan esityksessä on stand-up-esityksistä tuttu illuusio, että esiintyjät heittävät kaiken suoraan hatustaan. Ensimmäisillä riveillä istuvat ovat ilmeisesti suostuneet “immersiiviseen” teatteriesitykseen, eli esimerkiksi siihen, että pää saatetaan peittää yhtäkkiä keittiöpyyhkeellä.

hansujapirre12.jpg

 Kuva Helsingin kaupunginteatteri / © Aki Loponen, Pictuner Oy

Toisen puoliajan “Kaiken takana on nainen” -näytelmä näytelmän sisällä oli suosikkiantiani. Siinä Hansu ja Pirre antoivat puheenvuoron niin Fredrika Runebergille, Matilda Wredelle kuin Sirpa Selänteellekin. Esityksen ainoa heikkous minulle oli sen pituus, hieman tiivistettynä paketti olisi ollut vieläkin vetävämpi ja hauskempi.

Hansu ja Pirre jatkavat seikkailujaan Helsingin kaupunginteatterissa koko kevään, joten esityksen ehtii vielä hyvin katsomaan. Jos Fakta homma ei ole vielä hallussa, niin sitten ensin Areenan kautta.

<3: Laura

P.S. Eija Vilpas, olet ihana ja mun idoli! <3 <3 <3

 

Kommentit (0)
Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *