Helmikuun menovinkit

IMG_20190108_175905.jpg

Tammikuu tuli ja meni vailla menovinkkejä, mutta nyt Rudolfin kapustat ovat taas ajan tasalla ja kiinni kalenterissa. Tässä meidän suosikkimenovinkit helmikuulle.

14.2. Häät All by Myself -tanssiteos Korjaamolla

Esitys pyörii itse asiassa jo aiemminkin samalla viikolla, mutta ystävänpäivän kunniaksi suosittelemme ottamaan kaverin kainaloon ja suuntaamaan Korjaamolle katsomaan Leena Harjunpään nykytanssiteosta. Kaiken Ameriikan ihmemaasta rantautuneen rakkauspropagandan keskellä kannattaa muistaa, että voi myös valita mennä naimisiin itsensä kanssa eikä se ole muita huonompi vaihtoehto.

16.2. Joose Keskitalo & Hullu Ruusu 2 x levynjulkkarit Korjaamolla

Joose Keskitalo on palannut uudella levyllään tuomionpäivän profetioista lähemmäs lähestyttävämpää folk-meininkiä ja Hullu Ruusu on Rosita Luunakin tunnetun Merita Bergin toinen projekti. Merita Berg tekee superkiinnostavaa musaa, jossa kuuluu suomalainen melankolia, Gösta Sundqvistin perintö ja metsäinen outoilu. Taattua huruilua siis luvassa Korjaamolla!

23.2. Runar ja Kyllikki – Laulu kielletyistä iloista Lappeenrannan kaupunginteatterissa

Huomaamme itse olevamme usein aika ankean hesakeskeisiä, joten tällä kertaa vinkkiä myös maakuntiin: Lappeenrannan kaupunginteatterissa on ensi-illassa 23.2. Runar ja Kyllikki, jonka ohjaa Sirpa Riuttala. Hesalaisille Riuttala on tuttu ainakin Ylioppilasteatterin taiteellisena vastaavana. YT:lle Riuttala toteutti kokoaan suurempia musiikkinäytelmiä, joista allekirjoittaneiden mieleen on parhaiten jäänyt Oppimisen ylistys. Aiomme tehdä keväällä retken Lappeenrantaan, mitä muuta Lappeenrannassa kannattaa nähdä ja tehdä?

25.2. Adikian dildotyöpaja Savisiskoilla

Dildoja! Savesta! Adikian kanssa! Ei muuta sanottavaa. Tätä postausta kirjoittaessa kurssille oli enää yksi paikka jäljellä, joten toivottavasti näitä järjestetään lisää.

Kansallisteatteri: Kolme sisarta (esityksiä 9.5. saakka)

Laura kävi katsomassa Kolme sisarta tammikuun puolella ja vaikuttui. Vuonna 1901 julkaistu Tsehovin teksti tuntuu ajankohtaiselta: samanlaisia ongelmia pyörittelevät tämän ajan luovan luokan edustajat kuin 1900-luvun aatelisneidot. Mitä sitä tekis? Lähtiskö vai jäiskö? Haaveita riittää, mutta niitä on vaikea kääntää teoksi. Paavo Westerbergin ohjaaman Kolmen sisaren näyttelijät ovat fantastisia, ja erityisesti ekan puoliajan tykittely cocojamboineen sellaista, että kyllä tuulettuu pölyt Tsehovista.

Lisäksi suosittelemme helmikuussa panostamaan erityisesti Runebergin torttuihin sekä laskiaispulliin, vaikka laskiainen onkin tänä vuonna vasta maaliskuun puolella. Mitä pidempi laskiaispullakausi, sitä parempi!

<3: Laura & Mertta

 

Kommentit (2)
  1. No perskuta! Millos muiat on Lappeenrantaan tulossa? Jos osuu aikataulut yksiin niin miehän rupeen teille paikallisoppaaksi! 

    Tästä saa vähän haisua mitä kaikkee fantsua täällä on, kyllä luulis kelpaavan hesahipstereillekin: https://www.apu.fi/artikkelit/kaupunkiopas-lappeenrantaan?fbclid=IwAR0i0uOBLjqC_snkLci75Zz8h6hQTfeYS1I97wvkelnSkpAVGRUE2zngvXg

  2. Oooo, tervetuloa Lappeenrantaan!!! <3

Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *