Maaliskuun menovinkit

Valo lisääntyy ja menojalka vipattaa! Alla kyläluutien menovinkit maaliskuulle.

Medusan huone

Olemme suuria Saara Turunen -faneja ja liput uusimpaan esitykseen Q-Teatterille on ostettu jo joulukuussa. Asetelma vaikuttaa erittäin kiinnostavalta: Medusan huone tutkii sukupuoleen liittyvää valtaa. Aiemmat Turusen näytelmät ovat iskeneet erityisesti siksi, että ne antavat ajattelemisen aihetta eivätkä selitä itseään puhki. Ajattelemisen aihetta on varmasti jälleen luvassa!

Esitykset Q-teatterilla 25.5. saakka.

Tampere Film Festival

Täydellinen syy lähteä Tampereelle. (Ihan niin kuin siihen tarvitsisi syyn.)

Jättikattaus lyhäreitä, dokkareita ja kaikenlaisia elokuvia Tampereella 6.–10.3.

Kohti feministisiä tulevaisuuksia – naistenpäivän marssi

Jalkahoidon ja skumpan lipittämisen sijasta kannattaa lähteä naistenpäivänä osoittamaan mieltä naisiin, lapsiin, muunsukupuolisiin, trans- ja queer-ihmisiin kohdistuvaa väkivaltaa vastaan ja paremman huomisen puolesta. Randolfin hipat on ehdottomasti paikalla – onhan tämä blogikin aitoa akkojen älämölöä. Ja miekkarin jälkeen voi tietysti mennä skumpalle!

To Feminist Futures -mielenosoitus lähtee 8.3. klo 17 Narinkkatorilta. Marssin järjestävät FemF, NFY – Suomen nais- ja feministifilosofien yhdistys, Astra ja L a C o l e c t i v a.

Naistenpäivän avoimet ovet Unionilla

Jos mielen osoittaminen ei lämmitä sielua, kannattaa hyödyntää naistenpäivänä mahdollisuus käydä tutustumassa Naisasialiitto Unioniin heidän avoimien ovien päivänä. Luvassa on mm. feminismin polttavia kysymyksiä sekä feminististä räppiä.

Avoimet ovet Unionilla perjantaina 8.3.

MC175 Minna Canthin liike ja liekki

Maaliskuu on meidän suosikki-Minnamme kuu! Blogiin on tulossa kokonainen viikko pelkkää Canthia, tässä pieni tiiseri tulevasta. Jyväskylän kaupunginteatteri ja Tanssiteatteri Kramppi ovat lyöneet hynttyyt yhteen ja luoneet MC175:n: “Teos ammentaa aiheensa Canthin kirjeistä ja kirjoituksista. Uusi näyttämöteksti tuo Canthin näyt nykypäivään tanssin, musiikin ja näyttelijäntyön voimin.” Jatkoa seuraa!

Esitykset Jyväskylän kaupunginteatterin Pienellä näyttämöllä 19.3.–10.4.

Cinema Orion

Vaikka KAVI lähti Orionista, elokuvat jäivät! Eerikinkadulla Orionissa jatkuu maaliskuun alusta lähtien. Ohjelmistossa on sekä uutuusleffoja että vanhoja suosikkeja. En malta odottaa, että pääsen taas Orionin pehmeiden penkkien syleilyyn, Orion on ehdottomasti Helsingin kaunein ja tunnelmallisin elokuvateatteri, täydellinen treffipaikka.

Cinema Orion avaa ovensa 1.3. osoitteessa Eerikinkatu 15.

Mouse

Jos et jaksa lähteä Turuille etkä toreille, niin mene Tubeen ja tee aikamatka 90-luvulle. Mouse on Rick Howardin ja Spike Jonzen ohjaama 37-minuuttinen skeittivideo, jonka kuvasuhde on 4:3 ja kotikutoisuus 5/5. Pätkällä on erittäin mehevä soundtrack, jolta löytyy muun muassa mystillinen kukkopilliversio Herbie Hancockin puhkikuluneesta Watermelon Manista.

<3: Laura & Mertta

Kommentit (0)
Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *