Pari toivetta Suomelle

Hyvä Suomi! Sata mittarissa, mitä seuraavaksi? Randolfin hipoilla olisi pari juttua mielessä, satunnaisessa järjestyksessä:

 

1. Ilmainen joukkoliikenne kaikille, koska ilmastonmuutoksen hidastaminen iz cool.

2. Koulutusleikkaukset ovat menneen talven lumia. Koulutukseen panostaminen on kuin sijoittaisi indeksirahastoon.

3. Vuodenkierron huomioiminen tuottavuudessa. Talvihorros kinostelee.

4. Tehdään enemmän, suunnitellaan tekemistä vähemmän. Suomi ja me suomalaiset olemme harmillisen hyvä jahkailussa ja pähkäilyssä. Tästä on toisinaan hyötyä, mutta aika usein myös haittaa. Erityisesti oman ainoan elämänsä kanssa ei kande liian pitkään venailla vaan tarttua toimeen, jos jokin juttu vetää puoleensa.

5. Jokaiselle juhlapyhälle oma leivos. Runebergin torttu ja Laskiaispulla ovat jo hyvä alku, mutta Pyhäinpäivän piirakalle ja Loppiaisen lusikkaleiville olisi myös tarve.

6. Vähennetään some-mouhotusta. Kärpäsestä kasvaa aivan liian herkästi härkänen digitaalisilla turuilla ja toreilla. Se on tyhmää ja turhauttavaa. Some on oiva väline, kun sitä käyttää oikein.

7. Enemmän juhlapyhiä syyskuu–marraskuu- ja helmikuu–huhtikuu-väleille. Vuoden pimeänä puoliskona arkipyhä tekee terää.

8. Feminismin neljäs aalto - olemme valmiina, laudat vahattuina!

9. Jokainen keho on normaali, eli omalla ainutlaatuisella tavallaan just passeli. Randolfin hipat toivoo, että kaikennäköiset, -kokoiset, -pituiset, -lyhyiset, -paksuiset, -ohuiset, -väriset, -oloiset ja -eloiset ihmiset valloittaisivat esimerkiksi muoti- ja kauneuslehtien etusivut muun median mukana.

10. Lisää eläinkulkueita ja -paraateja. Mistä tämä raketin lailla kiihtynyt alpakkatrendi on peräisin? Emme tiedä, mutta toivomme lisää behm ja börh -eläinystävien tapaamisia. Elämä on pohjimmiltaan synkkien sattumien sarja, ja jokainen sattumien väliin osuva alpakankaltainen ilonaihe on riemun väärti.

 Ihanaa itsenäisyyspäivää!

 

<3: Mertta & Laura

 

Kuva: Toteutimme pitkäaikaisen haaveemme, ja kaiversimme Suomen sadannen syntymäpäivän kunniaksi SNAPKKILASIT!

Kommentit

Millie's
Randomilla

Hahaa, nää oli hyviä! Kannatan varsinkin tuota jokaiselle juhlapyhälle oma leivos-juttua. :)

randolfinhipat

Mun mielestä laskiaispulla vois olla joka juhlan leivos. Juhannuspulla, pyhäinpäivänpulla, itsenäisyyspulla... Kerma ja hillo (EI IKINÄ MANTELIMASSA) ei koskaan voi mennä pieleen! / Laura

Kommentoi

You must have Javascript enabled to use this form.