Retkellä opittua

Minulla, asiantuntijavieras Mabbiksella ja eräällä ystävällämme on suunnitelma. Jos hyvin käy, pyöräilemme Helsingistä Sodankylän elokuvajuhlille. Matkassa on vielä monta mutkaa, siksi teimme Mabbiksen kanssa testiretken, jolla testasimme erinäisiä asioita. Tässä opettavaisimmat oivallukset:

  1. Jos eksyt tai pyörästä puhkeaa rengas tai jotain muuta ikävää osuu kohdallesi, syö ensin vohveli ja ota huikka vettä. Vaikeuksien kohtaaminen on huomattavasti helpompaa herkku ja vettä mahassa.
  2. Jos alkuperäinen kohde (Sipoonkorpi) osoittautuu liian korveksi, aina voi jatkaa matkaa!
  3. Jos leiriytyminen mieleisellä alueella on kielletty, niin pidä huolta, ettei kukaan saa tietää leiriytymisestäsi.
  4. Pyörän rengas voi puhjeta ilman syytä, pyörän nojatessa penkkiin, jolla itse istut syömässä vohvelia. (Sisäkumista löytyi n. 3 cm pitkä viilto vanteen puolelta. Ei kiveä, ei lasinsirua, ei mitään selitystä miksi.)
  5. Korvatulpat ja unimaski ovat telttaretken tärkeimmät varusteet, ellet tykkää nukkua Heinolan lintutarhan tyyppisessä ympäristössä.
  6. Nuorisolaiset osaavat sytyttää nuotion, mutta he eivät tunne sanaa käivärä! Mihin tämä maailma on menossa?
  7. Google Mapsiin ei kannata sokeasti luottaa. Kevyen liikenteen väylä voi osoittautua kinttupoluksi tai moottoritieksi. GM myös toisinaan laatii uuden reitin ilmoittamatta siitä mitään.
  8. Puhallettavaa makuualustaa ei välttämättä kannata käyttää kivikossa perseenalusena. Tai sitten kannattaa tarkistaa, onko alustassa reikiä, ennen seuraavaa retkeä.

Mitkä ovat teidän parhaat retkivinkkinne?

<3: Mertta

Kommentit (0)
Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *