RH testaa: euron keppanat

Kun kurkkua kuivaa, kaivetaan kaapista keppanaa! Randolfin hipat ja asiantuntijavieras Mabbis kokoontuivat tällä kertaa keskioluen ääreen ja maistelivat neljää halpisbisseä. Kaljat maksoivat 0,90 €–1,20 € per tölkki, ja tasting toteutettiin tuttuun tapaan sokkotestinä.

Kalja nro 1: A. Le Coq

Ensimmäisen kaljan tuoksu on mitäänsanomaton. Lauralle tulee mieleen Lutakon lastauslaituri vuonna 2003. Onko tämä vuosikertakaljaa? Oluen alkumaku pistävä, mutta kulauksen jälkeen se häviää tyystin. Tätä voisi litkiä, kun on jo vähän pierussa, mutta emme suosittelisi aloittelujuomaksi. Maistuu vedellä lantratulta baarikaljalta.

Dokabiliteetti: 6

+ Pakkauksen ulkonäkö: Tuttu ja turvallinen kaveri Tallinnan-laivalta.

Kalja nro 2: Pirkka

Tastingin toinen tuoppi ei tuoksu miltään. Epäilemme onko laseihin kaadettu kaliaa ollenkaan? Jos nesteen väriä ja vaahtoa ei näkisi, tätä voisi luulla Bonaquaksi. Kalja on litkumpi kuin ensimmäinen, tämä on todella, todella vetinen. Nro kaksi kirii Mabbiksen suosikiksi, koska se ei maistu miltään, ei edes kaljalta. Mainittakoon, että Mabbis ei pidä kaljasta.

Dokabiliteetti: 7 (Periaatteessa täydet pisteet dokabiliteetista, koska tätä voisi juoda varmaan ikuisuuden, mutta koska kalijaltaan haluaa myös makua, niin ei tämä ihan napakymppi kuitenkaan ole.)

+ Pakkauksen ulkonäkö: Tölkin kuviointi ja väritys muistuttaa siivoustuotetta, ei hyvä. Sini-siivouskalja?

Kalja nro 3: OLUT-olut

Tämä tuoksuu kalialta, mmm, raati innostuu!  Kolmostuopissa on enemmän makua kuin nro kakkose

ssa. Tämä on oluenmakuinen olut! Maku on tasainen alusta loppuun, ei etupainotteinen, kuten kalja nro ykkösessä, eikä ölppönen ole myöskään mauton, kuten kalja nro kaksi. Kolmonen kirii raadin suosikiksi, koska Mabbiksen mielipidettä ei oikeastaan lasketa, sillä hän ei juo kaljaa.

Dokabiliteetti: 9

+ Pakkauksen ulkonäkö: Olut-oluen paremmuus yltää pakkaukseen saakka! Tämän designissa on luotettu suomalaisissa olutpakkauksissa paljon käytettyyn punaiseen väriin. Ilme on houkutteleva ja selkeä: heti tulee ilmi, mitä rakkaudenpunainen tölkki sisältää. Nimittäin OLUTTA!

Kalja nro 4: Nobelaner

Nyt tuoksuu kalja! Ehkä hieman liikaakin, sillä tuoksu on suorastaan pistävä. Mausta löytyy yhtymäkohtia tastingin ensimmäiseen kaljaan: maku on kuin hyppyrimäki: alkuun tiukka, kunnes katoaa tyystin. Toteamme hyppyrimäkeä mukailevan makurakenteen houkuttelevan juopotteluun: koska maku häviää suusta pian, on pakko ottaa koko ajan huikkaa. Nobsu sopii hyvin rentoihin kesäpäiviin, kun suu napsaa.

Dokabiliteetti: 8

+ Pakkauksen ulkonäkö: Nobsku näyttää kovin saksalaiselta. Se on sinänsä hyvä asia, koska Saksa on kaljan luvattu maa.

Tastingin voittajaksi ylsi Litukan oma OLUT-olut tasapainoisella, oluenmakuisella maullaan. Suosittelemme OLUT-olutta esimerkiksi saunakaljaksi, ruoan kanssa nautittavaksi, helteisen kesäpäivän helpottajaksi tai ns. seurustelujuomaksi. Johan alkaa runosuoni sykkiä!

<3: Mertta & Laura

Kommentoi