Suuri Laskiaispullavertailu

Randolfin hipat kutsui asiantuntijavieras Mabbiksen paikalle ja ryhtyi vuoden maistuvimpaan puuhaan, nimittäin maistelemaan laskiaispullia. Tosin itse tasting oli aikamoinen pettymys, sillä tähän kausiherkkujen ykköseen oli ladattu suuret odotukset. Kaikki pullat ostettiin sunnuntaina Lauttasaaren isosta K-marketista (ns. ökykaupasta), joten lienevätkö pullat kuivettuneet yön yli vitriinissä imemässä itseensä tatinmakua, kun raati oli lähes poikkeuksetta pettynyt laskiaispulliin?

Lauralla on pyhä viha mantelimassaa kohtaan, mutta tasapuolisuuden nimissä testissä oli kaksi hillopullaa (Fazerilta ja Ekbergiltä) sekä yksi mantelimassapulla (Kannistolta). Ekbergiltä on saatavilla sekä mansikka- että vadelmahillopullia, mutta tässä tastingissä oli ainoastaan mansikkahilloisia. Harmi, koska vadelmahilloiset ovat parhaita.

Ekbergin laskiaispulla mansikkahillolla (hinta n. 5 euroa)

Tastingin suurin pettymys! Kermavaahto oli erittäin rasvaista ja maistui tatille. Lisäksi pullan koostumus oli ankea: kuiva ja kova. Asiantuntijavieras Mabbis pohti, onko pullaa kenties säilytetty sienisalaatin vieressä. Emme keksi muutakaan syytä tähän järkyttävään pettymykseen ja karmaisevaan hinta-laatusuhteeseen.

Kanniston laskiaispulla mantelimassalla (hinta n. 3 euroa)

Kaunein ulkonäkö, mutta itse pulla on (jälleen) pettymys: kuivaa ja kardemummatonta. Ennenkin pullavertailussa esiin noussut kardemumman kaipuu nosti taas päätään: siinäpä olisi helppo keino parantaa pullan makua, mutta valitettavasti kuivuuteen ei mausteetkaan auta. Asiantuntijavieras Mabbis kiittelee kuitenkin mantelimassan makua ja määrää, mutta tuomitsee kermavaahdon turhanpäiväiseksi.

Fazerin laskiaispulla mansikkahillolla (kahden pullan hinta n. 4 euroa)

Tastingin suuryllättäjä oli kahden paketissa tuleva Fazerin laskiaispulla mansikkahillolla. Itse pulla maistui pelkiltään hieman ala-asteen retkipäivän sämpylältä (ei voita, sokeria tai sitä helvetin kardemummaa), mutta ainakaan se ei ollut kuiva niin kuin kaikki muut pullat. Hilloa ja kermavaahtoa oli sopivasti ja kokonaisuus oli balanssissa. Ulkonäkö petti!

Yhteenvetona olimme pettyneitä. Tasavasemmalta vertailuun kiilasi Picnicin laskiaispullamunkki (siis munkki, joka on halkaistu kahtia ja välissä on mansikkarahkan tyyppistä settiä), jota kävimme maistamassa valitettavasti ilman asiantuntijavierasta. Siinä oli innovaatiota ja rahkatäyte oli sopivan freesiä. Lisäksi kotona Lauran itse leipomat pullat maistuivat erittäin hyvin vadelmahillon ja kräämin kera.

Yhteenvetona sanoisin siis, että jos hyvää laskiaispullaa kaipaat, tee ite.

<3: Laura, Mertta & Asiantuntijavieras Mabbis

hyvinvointi hyva-olo ruoka-ja-juoma