Teatteriarvio: MC175 – Minna Canthin liike ja liekki

Kaupallinen yhteistyö: Jyväskylän kaupunginteatteri

Sisältää juonipaljastuksia!

Meikä, mamma ja Minna. Meistä jokainen on asunut suuren osan elämästään Jyväskylässä, meistä jokainen on lopen kyllästynyt epätasa-arvoon, mutta meistä vain yksi on näytelmäkirjailija.

Saimme liput Jyväskylän kaupunginteatterin ja tanssiteatteri Krampin esitykseen MC175 – Minna Canthin liike ja liekki. Teos on kunnianosoitus Minna Canthille, jonka syntymästä tuli tänä vuonna kuluneeksi 175 vuotta.

175 vuotta on kulunut ja toki asioita on saatu myös aikaan. Tunnin aikana Pienelle näyttämölle rakennetussa Kanttilassa käydään läpi tasa-arvotaistelun erävoitot, katsotaan kriittisin silmin nykyhetkeä ja pohditaan hieman myös tulevaa. Teos kysyy, onko tasa-arvotaistelun tosiaan pakko olla taistelu?

Tanssiteatteri Kramppi on jo vuodesta -96 lähtien vastannut keskisuomalaisten tanssinnälkään. Kramppi kuvailee itseään osuvasti: se on kunnianhimoinen, mutta yleisöystävällinen taiteilijakollektiivi, ja tätä saatiin todistaa myös Kanttilassa. Kramppilaisista ja teatterin omista näyttelijöistä koostunut esiintyjäjoukko oli tasaisen vahva niin tanssijoina, näyttelijöinä, muusikkoina kuin akrobaatteinakin.

Vuodesta -73 Jyväskylän kaupunginteatterin penkkejä jopa 10 kertaa vuodessa kuluttanut äitini tykkäsi teoksesta kovasti. Vaikka tarina oli tuttu ja tasa-arvotaistelun tanner sitäkin tutumpi, hänen loppukaneettinsa oli tämä: “Olispa tää ollut pidempi!”

MC175 – Minna Canthin liike ja liekki Jyväskylän kaupunginteatterissa 10.4.2019 saakka.

<3: Mertta

kulttuuri teatteri tasa-arvo
Kommentit (0)
Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *