Vältä VR:ää

Harmillisen usein julkisilla matkustaessani, alan haaveilla omasta autosta. Viimeisin junamatka Jyväskylästä Helsinkiin ei ollut poikkeus.

Jouduin ottamaan pyörän mukaan junaan ja varauduin pahimpaan. Vielä kertaakaan pyörän lukitussysteemi ei ole toiminut, tämä kerta ei ollut poikkeus. Pyörän lukitsemista varten matkustajalla tulee olla 50 sentin kolikko (LOL), mutta sekään ei tällä kertaa auttanut. Kolikosta ei mainita lipun oston yhteydessä, ja olen useamman kerran nähnyt ihmisten kiroavan tätä kivikautista systeemiä.

Pyöräpaikat on numeroitu, mutta en ole vielä keksinyt, mitä numeroa ’null’ tarkoittaa.

Pyörätelineisiin mahtuvat vain tietyn kokoiset pyörät ja esimerkiksi tankolaukun kiinnike voi estää pyörän kiinnittämisen kattokoukkuun. Kysyin VR:n asiakaspalvelusta, korvaako VR varastetun pyörän, jos se pöllitään rikkinäisestä telineestä. Ei korvaa. Asiakaspalvelija ehdotti pyörän lukitsemista pyörätelineeseen omalla lukolla. Hän ei ilmeisestikään ole koskaan matkustanut pyörän kanssa, sillä fillarin kiinnittäminen junan runkoon omalla lukolla on mahdotonta. (Toki pyörän voi kiinnittää seinässä oleviin muovilärpäkkeisiin, mutta ne saa katki vaikka kynsisaksilla.)

VR myy pyöräpaikkoja joihin pyörää ei voi lukita, ja he kieltäytyvät korvaamasta, jos fillari varastetaan rikkinäiseltä paikalta.

Jätin fillarin oman onnensa nojaan ja lähdin etsimään paikkaani. Paikallani istui toinen matkustaja, jolle oli myyty sama paikka. Konnari totesi tuplabuukkauksen ja ehdotti paikkaa toisesta päästä junaa. Koska pyörä jäi lukitsematta, minun täytyisi kävellä vahtimaan fillariani joka ainoalla asemalla. Polvivamman takia junan läpi jokaisella asemalla könyäminen olisi ollut todella huono idea. Lähdin kunnioitettavan kokoinen kyrpä otsassani hieman lähempänä olleeseen, täpötäyteen ravintolavaunuun.

Koska pyörän lukitussysteemi ei toiminut, jouduin jokaisella asemalla klenkkaamaan mäsällä polvellani tarkistamaan, että pyörää ei pöllitä ja että mahdolliset muut pyörät mahtuvat mukaan. Jaksoin tätä kolmen aseman verran, loppumatkan istuin junan lattialla pyörän vieressä.

Sain korvaukseksi 7 € lahjakortin ravintolavaunuun.

Jos haluat välttää vitutuksen, vältä VR:ää.

<3: Mertta

Kommentit (0)
Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *