Vappukalenteri

 

Seitsemän yötä vappuun on, laskin aivan itse eilen, kun näin kännisen teekkarin. On aika heittää hyvästit talvelle ja kaivautua peiton alta kylille! Randolfin hipat teki iloksenne vappukalenterin, jonka avulla vapusta tulee täydellinen, ja viimeinen viikko ennen kevään parasta päivää kuluu nopeammin.

Luukku 1: torstai

Jos sima ei ole vielä porisemassa, niin vielä ehtii! Perusreseptinä voi käyttää esim. Liimurin viimevuotista simaohjetta. Siman kanssa kannattaa varata klassikkomausteen asemaan noussutta Jaloviinaa! Jos jallu ei maistu ja perinteinen sima käy tylsäksi, suosittelen testaamaan inkiväärisimaa. (Viimevuotisesta ohjeesta löytyy tieto siitä, että simaan meni kuusinkertainen määrä inkivääriä, se taisi olla aikamoista tulilientä…)

Luukku 2: perjantai

Älä katso säätiedotuksia, vaan varaudu pahimpaan. Vappuna (sekä juhannuksena) sääoptimisti saa vain pahan mielen ja virtsaputkentulehduksen. Siispä sopikaa etukäteen kenen luona vietätte aaton ja kenen luona päivän. Hyvä periaate on, että juhlapaikan tarjoaja ei joudu kokkaamaan eikä säätämään, vaan vieraat tuovat muonat, juomat ja iloisen mielen (sekä rasvakeittimen munkinpaistoa varten!) tullessaan.

Luukku 3: lauantai

Tänään on hyvä päivä testata vapuksi valittua skumppaa sekä koota kuplien innoittamana vappusoittolista! Meidän listaltamme löytyvät ainakin Esa Pakarisen Lentävä kalakukko, Shaggyn It wasn’t me sekä Irwin Goodmanin Sen kunniaksi. Jos omaa listaa ei jaksa raapia kasaan, kannattaa tsekata suoraan Mertan klassikkolista, joka nostaa tunnelman kuin skumppa konsanaan:

Luukku 4: sunnuntai

Okei, okei, tässä vaiheessa voi varovasti kurkata säätiedotusta. Me ennustamme jo tätä postausta kirjoittaessa (8.4.) että vapunpäivänä vettä sataa ja kaikkia vituttaa. Jos kuitenkin uskaltaudut ulos juhlimaan, pue päällesi vaatteita sen mukaan, kuin mittari näyttäisi 10 astetta kylmempää. Tämä vinkki on todettu toimivaksi.

Luukku 5: maanantai

Tyhjennä rinkka joululomalla sinne jääneistä snorkkeleista ja hiekasta ja suuntaa jo tänään Alkoon. Viinakauppa on kyllä vapunaattona klo 18 saakka auki, mutta jos käyt jo maanantaina ostoksilla, saatat välttää piinaavan pitkät jonot ja voit huomenna keskittyä olennaiseen.

Luukku 6: vapunaatto

Käy kääntymässä töissä, laita tietokone tekemään päivityksiä ja jutustele sillä aikaa mukavia työtovereidesi kanssa. Pitkän lounaan jälkeen voikin jo lähteä kohti party planetia.

Kun kello lyö kuusi: Sokka irti, lakki päähän, poika on tullut kotiin! (<- Kannattaa klikata tätä linkkiä!)

Luukku 7: vapunpäivä

Brunssi sisätiloissa on mitä ihanin tapa pitää sadetta ja parannella krapulaa. Ystäväpiirimme on kunnostautunut suomalaiskansallisten elokuvien katselemisessa juuri vapunpäivänä. Viime vuonna katsomamme 95-elokuva sai useamman katsojan purskahtamaan itkuun.

<3: Mertta & Laura

Piirustus: Mertta

puheenaiheet tutoriaalit tapahtumat-ja-juhlat ruoka-ja-juoma
Kommentit (0)
Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *