Laventeli

Muutama vuosi sitten paloin loppuun. Lääkärit hoitivat tarjoamalla anteliaasti erilaisia lääkkeitä, jotka loppujen lopuksi eivät auttaneet. Toivuin kohtaamalla elämäni möröt ja tutustumalla luonnon rohtoihin, joista tässä yksi eli laventeli.

laventeli250.jpg

Laventeli tyynnyttää voimakkaat ja häiritsevät tunteet. Se vahvistaa mieltä ja auttaa keskittymään. Se rentouttaa, tasapainottaa, selkeyttää ajatuksia, poistaa masennusta, kohentaa mielialaa ja parantaa unenlaatua. Laventeli lisää miehen herkkyyttä ja naisen voimaa. Se poistaa vanhenemisen pelkoa.

Tämä yrtti sopii unettomuuden ja uupumuksen lisäksi stressiin, ahdistukseen, paniikkihäiriöön, migreeniin, päänsärkyyn, huimaukseen, sekavuuteen, hysteriaan ja sydämentykytykseen. Se ehkäisee Alzhaimerin tautia ja dementiaa, alentaa verenpainetta, lievittää ruoansulatushäiriöitä, pahoinvointia, ruokahaluttomuutta, kuukautiskipuja, laukaisee kouristuksia sekä edistää virtsan- ja sapeneritystä. Laventeli sopii korvatulehdukseen, vilustumiseen, keuhkoputkentulehdukseen, pahanhajuiseen hengitykseen ja tukkoiseen nenään. Ulkoisesti sillä puhdistetaan haavoja ja lääkitään lieviä palovammoja, hyönteisen pistoja, auringonpolttamia, reumakipuja, hermokipuja, kihtiä, iskiasta, verenkiertohäiriöitä ja ihovaivoja. Laventelia hengitetään pyörtymisen ja huimauksen ehkäisemiseksi. Laventelia käytetään myös paljon hajusteena esim. saippuoissa.

Kotini pursuaa laventelia. Yöpöydällä käsirasvan ja huulirasvan muodossa. Kylpyhuoneessa saippuoissa, kasvovedessä, vartalovoiteessa sekä vartalotuoksuna. Keittiössä teenä ja tuoksulyhdyssä. Puutarhassa ruukuissa.

field-of-lavender-640x411.jpg

Väitetään, että laventelipelloilla työskentelevät ihmiset eivät koskaan pode päänsärkyä 🙂

Lähde: http://luonnonhelma.nettisivu.org/yrtit/

 

Kommentit (0)
Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *