Ekologisesti lentokentälle

Että mitä? Tämä vaalienkin kuuma peruna nyt omasta näkövinkkelistä kerrottuna. Nopeasti ajateltuna voisi olettaa, että ”no tietysti julkisilla kulkuvälineillä mennään” eikä siitä sitten sen enempää.

Tein tällaisen muistilistan itselleni mitä otan yleensä huomioon ennen kuin lähden reissuun:

  • Lennä vain suoria lentoja
  • Kompensoi lentojen päästöt varaushetkellä
  • Tulosta matkaliput ekologisesti (en omista älypuhelinta)
  • Tarkista matkavarusteet ajoissa
  • Ennakoi oman jääkaapin sisältö ajoissa
  • Muista irroittaa sähkölaitteet kotoa lähdettäessä
  • Varaa junaliput ajoissa.

Mitä tämä kaikki ekologisuus sitten ylipäätään meinaa käytännössä?

Olen sitä mieltä että pienetkin teot auttavat. Joku varmasti sanoo että miksi sitten matkailet. Samasta syystä kuin kuka tahansa muukin ihminen, mielenkiinnosta ja rakkaudesta uusien paikkojen tutkimiseen. Kun kerran on pakko matkustaa niin sitten se tulee tehdä mahdollisimman fiksusti.

Kaikki tässä artikkelissa mainitut asiat edustavat vain omia mielipiteitäni ja tapojani toimia matkalle lähdettäessä.

Lennä vain suoria lentoja ja kompensoi lentojen päästöt varaushetkellä

Kun lennän suoraan kohteeseen, joudun kompensoimaan vähemmän. Säästän siis rahaa ja ilmastoa. Katso Finnairin päästölaskuri ja tarkista minkälainen sinun lentosi vaikutus on ympäristöön. Kutittaako sinun omatuntoasi? Aloita tämä hyvä tapa heti.

Tulosta matkaliput ekologisesti

En ole vielä hypännyt älypuhelin maailmaan, joskin rupeaa näyttämään siltä että kohta tarvitsee. Omistan toki läppärin. Tamperelaisena matkustelijana tulostelen matkalippuja suhteellisen tiuhaan tahtiin. Kierrätän mustekasettini paikallisessa liikkeessä tai tilaan tulostinmusteet netistä silloin kun kasetit on ajettu käyttöikänsä puolesta loppuun. Ei synny niin paljon muovijätettä ja tuetaan paikallista toimintaa vähän niin kuin lähiruoankin suhteen olen alkanut heräilemään.

Tarkista matkavarusteet ajoissa

Yleensä noin kuukautta ennen tarkistan että kaikki tarvikkeet on kunnossa ja valmiina matkalle. Jos ei niin Tori.fi palvelu on aina ensimmäinen paikka mihin suuntaan. Käytän siellä myös ilmoitusvahteja jos jotain on mennyt hajalle. Säästyy paljon rahaa ja tulee kierrätettyä. Jaa miten niin olen kukkahattu? 🙂

Ennakoi oman jääkaapin sisältö ajoissa

Ottaako tätä kukaan yleensä huomioon? Ennen matkaa kauppareissujen väliä pidemmäksi ja sitten loppuvaiheessa vain välttämättömyyksiä. Mitä olet itse mieltä? En käytä pakastinta juuri ollenkaan niin tämä toimii seuraavaan kohtaan hyvin.

Muista irroittaa sähkölaitteet kotoa lähdettäessä

Ei tarvi katkaista kuin päävirta asunnosta kun ottaa tuon ylläolevan huomioon. Asun kerrostalossa joten ratkaisu on paras mahdollinen. Mitä pidempi matka sitä suurempi hyöty tässä suhteessa. Olen harkinnut asuntoni vuokraamista esim. airbnb:n kautta samaan aikaan mutta koen että tästä tulee enemmän ressiä kuin hyötyä.

Varaa junaliput ajoissa

Vähän aasinsillalla tämä tietysti, mutta käytän vain junaa lentokentälle kulkiessani. Vr.fi ajoissa ja matkan hinnassa voi säästää paljonkin. Pyörällä ja kävellen en lentokentälle aio kulkea, vaikka tällaisen ituhipin varmaan kuuluisikin niin toimia 🙂 Tarkista Suomen Kartta esim. ruuhkien ja etäisyyksien varalta ennen reissua niin ei pääse välimatkat tai liikenne pilaamaan matkaasi kentälle.

Jos heräsi jotain ideoita aiheeseen liittyen niin kommenttia tulemaan, kuuntelen ja keskustelen mielelläni.

Hyvää matkaa!

puheenaiheet matkat
Kommentit (0)
Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *