Punajuurimureke

Tämän blogin takana kurkistelee reilu kolmekymppinen kotikokkailija, jolla on itsensä lisäksi ruokittavinaan myös kaksi miestä – yksi iso ja yksi pieni. Minä olen kaikkiruokainen, mutta miehistäkin isompi on kasvisskeptikko ja pienempi vasta harjoittelee elämää ei-nestemäisen ravinnon varassa. Blogin perustin, jotta siellä ja täällä arjen keskellä kehitetyt tai testatut reseptit tulisi koottua yhteen paikkaan. Jos niistä on jollekin toisellakin iloa, niin vielä parempi.

Kasvisskeptikkoni vuoksi joudun aina toisinaan juonittelemaan vihannesten ja juuresten kanssa. Niitä on ujutettava ruokiin puolisalaa. Tästä lähtökohdasta ja jonkinlaisesta syksyisestä turvaruokakaipuusta syntyi helppo ja melko nopea punajuurimureke (innoittajana tietenkin lindströminpihvit).

 

Tarvitset:

400 g naudan jauhelihaa (omassani oli 10% rasvaa)

1 keskikokoinen punajuuri

1 kananmuna

100 g kermaviiliä 

3 rkl korppujauhoa

1 sipuli

0,5 tl jauhettua maustepippuria

1 tl paprikajauhetta

1 tl rouhittua mustapippuria

1 tl suolaa

öljyä

 

Tee näin:

Ota jauheliha puolisen tuntia etukäteen huoneenlämpöön. Voitele uunivuoka ja laita uuni lämpenemään.

Sekoita muna, kermaviili, korppujauhot ja mausteet keskenään. Jätä seos odottamaan.

Raasta punajuuri, silppua sipuli. Lisää raaste ja silppu korppujauhoseokseen ja sekoita tasaiseksi.

Lisää jauheliha joukkoon. Sekoita huolellisesti, mieluiten käsin, jotta kaikki mausteet levittyvät tasaisesti lihan joukkoon.

Paista mureketta noin 200 – 225 asteessa 30 – 40 minuuttia. Paistoaika ja -lämpötila riippuvat uunistasi.

 

 

Koti Ruoka ja juoma