Kreisibileiden valmistelua
Tänään me aloitimme parin viikon päästä olevien kreisibileiden valmistelun oiken todenteolla. Aion leipoa pakkaseen valmiiksi niin paljon kuin vain suinkin on mahdollista, koska tällä tavalla vähennän oman hermoromahdusmahdollisuuden minimiin juhlapäivänä. Onneksi naapurilla on pakkasessa hyvin tilaa, niin saan kiikuttaa aikaansaannokseni hänen luokseen. Meidän pikku pakastin on nimittäin täynnä siikaa, poroa ja hilloja…
Näitä otin juuri viimeisen pellillisen uunista ulos:
Appelsiini-suklaamuffinsseja.
Tietysti se viimeinen pellillinen jäi vähän raa’aksi ja lässähti, mutta itseni tuntien varaan aina pienen lässähdysvaraerän leipomuksilleni. Nämä siis pakastetaan ja kuorrutetaan sitten vasta juhlapäivänä.
Virallisena valvojana ja laaduntarkkailijana toimi matami itse:
Ööö… Mitäs tämä on?
Mmm..Ei ainakaan pottua..
Mmm-mm, pitää vielä vähän makustella ja pyöritellä tätä kitalaessa…
Mammammam, no joo, Ihan ookoo huttua. Kai tätä voi vieraille tarjota.