Minihiilari minuuttikakku mikrossa

Maistuisiko?

IMG_20150623_134406.jpg

Makeanhimoissani kehittelin tällaisen silmänräpäyksessä valmistuvan, vähähiilarisen mutakakkutyyppisen herkun. Ohje on sellainen suuntaa-antava, sillä tämän kakkusen kanssa ei ole niin väliä paljonko ja mitä kippoon survoo, kunhan taikina maistuu ennen kypsentämistä hyvälle.

Mutta tee suurinpiirtein näin:

Mittaa mikron kestävään kippoon 0,5 dl mantelijauhoja, 3 reilua teelusikallista tummaa kaakaojauhetta, 0,5 tl leivinjauhetta, ripaus vanilijaa ja maun mukaan steviaa. Itse käytän steviaa sellaisen 1/4 dl. Jos haluat, voit lisätä joukkoon vielä pikkuisen oikeaa sokeria, se taittaa mukavasti stevian hiukan kirpeää aromia. Sekoita.

Lisää jauheeseen 1 rkl öljyä (ei oliivi) ja loraus maitoa. Maitoa voit laittaa sen verran, että massasta tulee tahmea, mutta ei löysä. 

Lisää seokseen lopuksi yksi kananmuna ja sekoita hyvin. Maista. Mikäli massa maistuu väkevälle, lisää hiukan steviaa tai sokeria.

Laita mikroon täydelle teholle n. 1,5-2 minuuttia mikrosta riippuen.  

IMG_20150623_134502.jpg

Anna jähtyä hetki ja kumoa lautaselle.

Nautiskele jäätelön tai kermavaahdon sekä mansikoiden kanssa. 

Slurpsis!

Kauneus Ruoka ja juoma Liikunta Testit
Kommentointi suljettu väliaikaisesti.