Ilmaista kesäruokaa lapsille.

RetroPrinsessa

Hupsista, sitähän ollaan eletty kesäkuuta jo viikko, enkä ole muistanut tästä asiasta mainita mitään. Helsingissä kaikissa avoimissa leikkipuistoissa on nimittäin siirrytty kesätoimintaan ja lasten ilmaiseen kesäruokailuun. Ilmaisella lasten kesäruokailulla on Helsingissä jo pitkät perinteet, sillä leikkipuistotoiminta juhlii tänä vuonna 100 -vuotista taivaltaan. Alunperin ruokaa tarjottiin yksin kotona kesälomapäiviään viettäville koululaisille, kun vanhemmat joutuivat olemaan pitkiä päiviä töissä. 

Nykyään ruokailu on tarkoitettu kaikille alle 16 -vuotiaille lapsille ja se tarjoillaan puistoissa noin klo 12 aikaan. Mukaan tarvitsee varata lapsille omat ruokailuvälineet ja leipää, mikäli sitä haluaa lapselleen ruoan lisäkkeeksi tarjota. Ruoka-astiat kannattaa pakata vaikkapa muovipussiin, koska ne viedään kotiin pestäväksi. 

Kesäruoka tarjotaan vain ja ainoastaan lapsille, joten mikäli mielii itsekin lounasta nauttivan leikkipuistossa, täytyy ottaa omat eväät mukaan. Minusta tämä kesäruoka on aivan mahtava juttu, leikkipuistopäivinä ei tarvitse miettiä tyttösen eväspuolta laisinkaan. Itselleen voi napata vaikka salaatin lähikaupasta ja eiku peuhaamaan ulos. Helppouden lisäksi, kesäruoka on edelleenkin monen koululaisikäisen perheen pelastus. Kaikilla vanhemmilla tuskin on mahdollisuutta itse olla koko koulujen kesälomaa lomalla, joten pienetkin koululaiset joutuvat viettämään osan päivää itsekseen. Leikkipuistoissa on tarjolla monenlaista kesätoimintaa ja ilmainen lounas. Onhan kesäruoka myös suuri säästö, etenkin perheille joissa on paljon lapsia ja äiti vaikkapa hoitovapaalla. Ruokaa tarjotaan kesä- ja heinäkuun ajan.

Monista leikkipuistoista löytyy lapsille kahluuallas, jossa he voivat kuumana kesäpäivänä läträtä ja vilvoitella. Useissa puistoissa on pienimmille teletapeille laitettu sellaiset puhallettavat minialtaat räpimistä varten. Kannattaa siis ottaa pyyhe varuilta mukaan puistoreissulle.

Eipä muuta kuin nakerot kainaloon ja lähipuistoon tutustumaan. Me aiotaan Tinttaran kanssa kierrellä pitkin Helsinkiä, tutustuen erilaisiin puistoihin, heti sitten kun palaamme täältä täysihoitolasta, nimeltään mummila.

Kesäruokalistan näet täältä

PS: Lapset ovat avoimessa leikkipuistotoiminnassa aina vanhempien vastuulla, olivat he puistossa sitten yksin tai vanhempien kanssa. Tästä syystä alle kouluikäisten lasten kanssa puistossa on suositeltavaa olla aikuinen mukana.

Kommentit

Johtava leikkipuisto- ohjaaja (Ei varmistettu)

Hei.

Kiitos Raisa!

Kaikki puistoihin tutustumaan!

Puistossa on paljon tehtävää ja mukava tunnelma.

Raissi
RetroPrinsessa

Eipä kestä. Hyvää (ilmaista) toimintaa kannattaa mainostaa :D

Taina-täti (Ei varmistettu)

Toi ruokailu on kyllä hieno juttu ja hyvä, että otit sen esille. Aikanaan muuten Petteri ja minä vietettiin päiviä yhdessä töllaisessa puistossa koulujen lomilla. Siitä onkin jo melkein 50 vuotta, huh. Sieltä on vaan hyvät muistot (vanhemmat oli töissä). Ruokaa sai santsata niin paljon kuin halusi. :) Kivoja leikkivälineitä myös oli siellä puistossa. :) Itseasiassa oltiin myös alle kouluikäisenä yhdessä puistossa mistä vanhemmat meidät sitten haki. Siitä on hiukan pelottavammat mistot. :/ Sopii siis hyvin kouluikäisille noi puistot ja sitä pienemmille myös mainiosti vanhempien kanssa. :) Taatusti on hauskaa.

Raissi
RetroPrinsessa

Tuo olikin muuten hyvä pointti. Taidanpa lisätä pari vastuuasiaa vielä kirjoitukseen 

Kommentoi